Umeå FC:s facit de senaste åren på Domnarsvallen har inte varit särskilt bra. Därför var det en stark poäng man packade in i bussen och tog med sig tillbaka till Umeå.
– Vi gör en bra arbetsinsats och är kompakta i vårt försvarsarbete och studsar tillbaka efter Luleåmatchen där vi är lugna och trygga i våra uppspel och förhåller oss till vårt arbetssätt. 0-0 och en vunnen poäng, sade assisterande tränare ”Tobba” Nordström efter matchen.

Det var just Nordström som hade huvudansvaret på bänken då Robert Bergström ådrog sig ett rött kort senast mot Luleå och han var relativt nöjd med vad han såg under första halvleken.
– I inledningen av matchen var det Brage som, med en hög press och högt bolltempo, tog tag i taktpinnen. Dock utan att skapa några egentliga farligheter. Efter tio minuters spel börjar vi hitta rätt i våra positioner och får ett lugn i uppspelsfasen. Brage faller då ner med sitt försvarsspel och vi kan på så vis ta över bollinnehavet och initiativet. Vi för därefter spelet och matchen halvleken ut, och har många fina uppspel, utan att riktigt få till det på den sista tredjedelen. 0-0 i halvtid, och en relativt god känsla inför den andra halvleken.

Den andra halvleken var egentligen en fortsättning på slutet av den första. Umeå FC fortsatte att äga bollen men hade svårt att komma till några målchanser. Det var inte förrän de sista 10 minuterna som spelet öppnade upp sig.
– Det blir ett par halvfarliga omställningar för vår del, samtidigt som Brage skapar ett par situationer vid inlägg i vårt straffområde, där Felix (Forsgren) och vår backlinje gör ett jättebra jobb, säger ”Tobba”

Men matchen slutade mållöst och i slutändan var det nog ett rättvist resultat.
– Hela laget gör en god insats idag, främst i defensiven, med extra beröm till Felix Forsgren som gör en homogen insats mellan stolparna. Även backlinjen med Felix Adjei, Dillan Ismail, Jens Sjöström och Isac Freitas ska ha ett extra omnämnande, avslutar ”Tobba”.

IK Brage – Umeå FC 0-0 (0-0)
Varningar: IK Brage;
Umeå FC; Axel Fällman
Publik: 445
Så spelade Umeå FC:
Felix Forsgren
Isaac Freitas da Silva, Jens Sjöström, Dillan Ismail, Felix Adjei
Radoslav Erlich (ut 74), Måns Sundström (ut 69) Ivan Trubochkin, Fredrik Wennebro
Simon Mårtensson, Leo Englund
Ersättare: Felix Marklund, Eric Rönnholm, Jens Stigedahl, Erik Lundström (in 69), Axel Fällman (in 74)