Ännu en bortamatch står på schemat. På lördag möter Umeå FC IK Brage på Domnarsvallen.
– Brage är ett homogent, fysiskt och löpstarkt lag, säger tränare Robert Bergström.

Ibland kan fotbollen vara grym. Det fick Umeå FC erfara senast mot IFK Luleå. Efter en drömstart genom Dillan Ismails 1-0 på nick så vände IFK Luleå matchen i den andra halvleken. Matchen avgjordes i matchens sista minut när Max Wårell dunkade upp segermålet i nättaket bakom en chanslös Felix Marklund i målet.
– Bortsett från de inledande 20 minuterna så presterade vi inte tillräckligt bra anfallsspel senast mot Luleå. Vi gick ifrån vårt arbetssätt i vår speluppbyggnad och improviserade med längre uppspel allt för ofta. Det är viktigt att vi har ett större tålamod och hittar rätt positioner innan vi försöker gå på genombrott, menar Bergström.

För Umeå FC:s del har det varit viktigt att skaka av sig den tunga förlusten och fokuserat på kommande uppgift mot Brage där anfallsspelet har prioriterats bland veckans träningar.
– Under veckan har vi fokuserat på våra principer i anfallsspelet och det är en stor revanschlusta i laget där vi vill göra en bra prestation och ta hem tre poäng till Umeå.

Vårmötet lagen emellan slutade med en 3-2-seger för Umeå FC då Mikael Wikström gav Umeå FC ledningen tidigt i matchen. Brage vände till 2-1 innan Felix Adjei kvitterade med en läcker frispark. Avgörandet gjorde Leo Englund när han snyggt tvåfotade sig förbi sin försvarare och tryckte in 3-2-målet lågt nere till vänster.

Glädjande är att Felix Adjei åter är i truppen efter sina ljumskproblem. På skadefronten saknas bland annat Modou Lamin Sillah efter sin lårsträckning senast mot Luleå.
– Vi saknar Mike (hopparknä) som ska kunna vara tillbaka i träning till veckan. Även Sillah (lår) som förhoppningsvis är tillbaka nästa vecka. Oscar (Sandström) är avstängd sen har några spelare småskavanker men kan förhoppningsvis delta i någon utsträckning.

IK Brage – Umeå FC
Lördag 17 september kl. 15.00
Domnarsvallen
Se matchen här!