Modou Lamin Sillah blir Umeå FC trogen. Han och klubben är överens om ett kontrakt som sträcker sig till 2018.

Den gambianska försvararen Modou Lamin Sillah kom till Umeå FC inför säsongen 2013. Positionen var då anfallare, men Sillah skolades snabbt om till mittback där han har vuxit ut till en av division 1:s bästa försvarare. Nu har han och klubben kommit överens om en förlängning av kontraktet till 2018.
– Det var ett enkelt beslut. Jag har varit i klubben ett tag nu och trivs väldigt bra här, säger Sillah och fortsätter:
– Umeå är mitt andra hem och jag trivs väldigt bra med mina lagkamrater och Umeå FC. Klubben har vill uppåt i seriesystemet och det vill jag vara en del av.

Sillah har varit en av Umeå FC bästa spelare under året men är besviken hur säsongen  artat sig.
– Jag hoppades på att vi skulle vara uppe i toppen och kriga om en Superettan-plats, nu är det inte så. Men vi har många matcher kvar av serien och kommer göra allt för att ta så mycket poäng som möjligt.

Sillah anser att han fortfarande har mycket att utveckla och vet vad han vill uträtta de kommande två åren.
– Jag vill hjälpa klubben upp till Superettan!