Umeå FC Akademi tog ytterligare ett steg närmare serieseger i division 4 när Sörfors besegrades med 5-0 på fredagskvällen.

Yoel Embaye har verkligen hittat målformen så här i slutet av säsongen. I kvällens match mot Sörfors på Umeå Energi Arena gav han UFC Akademi ledningen i den 23:e minuten. Då hade hemmalaget ägt matchen helt och hållet men Sörfors försvarat sig bra. Inte förrän halvlekens sista minut lyckades UFC Akademi utöka sin ledning då Noa Lindahl, efter en fin passning från Albin Almqvist, satte 2-0.

Noa Lindahl gjorde sedan 3-0 i den 50:e minuten när han rundade Joacim Fromhuldt i Sörfors-målet, denna gång läckert framspelad av Embaye. Yoel Embaye fullbordade sedan sitt hattrick med två mål inom loppet av två minuter då han gjorde 4-0 i den 65:e respektive 5-0 i den 67:e matchminuten vilket också blev slutresultatet.

Umeå FC befäster därmed sin serieledning, sju poäng före Spöland Väns dock med en match mer spelad.

Umeå FC Akademi – Sörfors IF 5-0 (2-0)
Målen:
1-0 (23) Yoel Embaye, 2-0 (45) Noa Lindahl, 3-0 (50) Noa Lindahl, 4-0 (65) Yoel Embaye, 5-0 (67) Yoel Embaye