Förra matchen var det Umeå FC som vände och vann. Mot Luleå blev det tvärtom. Max Wårell gjorde det avgörande 2-1-målet i matchens absoluta slutminuter.

Umeå FC fick annars en bra start i bortamötet med IFK Luleå. Dillan Ismail nådde högst på Ivan Trubochkins hörna och gav Umeå FC ledningen redan i den 12:e minuten. Efter målet tog Luleå över både spelmässigt och bollinnehavet. Men man hade svårt att komma förbi Umeå FC:s solida försvar och skapade endast några halvchanser från distans.

Men i början av den andra halvleken la hemmalaget in en högre växel och tillslut lyckades man också kvittera genom Sebastian Sandlund. Umeå FC bytte in både Fredrik Wennebro och Erik Lundström och pressade på för ett segermål under matchens avslutande 20 minuter. Men det slutade med en kalldusch när, som sagt, Max Wårell avgjorde norrlandsderbyt i den 90:e matchminuten.
– Radek (Erlich) blir fälld på deras planhalva, men domaren friar och de gör mål på kontringen. Tungt och tråkigt sätt att förlora matchen på, sade Robert Bergström efter matchen där han ändå hittade en ljuspunkt:
– Positiva inhopp från Fredrik (Wennebro) och Erik (Lundström) där vi får ett bättre bollinnehav och längre anfall på deras planhalva. Extra glädjande också att se Erik åter i spel.

IFK Luleå – Umeå FC 2-1 (0-1)
Målen:
0-1 (12) Dillan Ismail (Ivan Trubochkin), 1-1 (64) Sebastian Sandlund, 2-1 (90) Max Wårell
Varningar: IFK Luleå;Umeå FC; Oscar Sandström
Publik: 352
Så spelade Umeå FC:
Felix Marklund
Isaac Freitas da Silva, Modou Lamin Sillah (ut 75), Dillan Ismail, Ivan Trubochkin
Radoslav Erlich, Jens Sjöström, Oscar Sandström, Axel Fällman (ut 64)
Simon Mårtensson, Leo Englund
Ersättare: Felix Forsgren, Eric Rönnholm, Jens Stigedahl, Felix Adjei, Erik Lundström (in 75), Fredrik Wennebro (in 64), Måns Sundström