Lördagen den 10 september genomförs en ny stor aktivitetsdag med Change the game. Årets tema – ”Rätt till rörelse”.

Att vara rörelserik* är nämligen lika viktigt som att kunna räkna, skriva och läsa. Det är också grundläggande för att barn och unga ska vilja prova på och utvecklas inom olika idrotter utifrån deras villkor. Vi vill att så många som möjligt ska ha lusten och förmågan att röra sig – så mycket som möjligt, så länge som möjligt!

Barn och ungdomar får chansen att prova på nya träningsformer sida vid sida med några av våra största stjärnor. Samtidigt som föräldrar och ledare får ta del av senaste forskningen kring barn- och ungdomsidrott, presenterad av ledande forskare och experter. Det blir med andra ord både lek och allvar, på och utanför ”banan”.

Datum 10 september
Tid 10.00–16.00
Plats Nolia Idrottscentrum i Umeå

Vilka får komma: Alla barn och ungdomar får komma, nybörjare eller redan aktiva spelar ingen roll. Dessutom är alla föräldrar, ledare och andra intresserade välkomna att delta under de mini-seminarium, ”Pep-talks”, som hålls under denna fullspäckade dag.

Att delta på Change the game denna dag är helt kostnadsfritt för både barn och vuxna.

*Rörelserik! (Physical literacy) Att med motivation, självförtroende, kunskap, förståelse och fysisk kompetens värdesätta och utveckla ett livslångt intresse för fysisk aktivitet.

www.changethegameumea.se hittar ni mer information så som lördagens program, information om Stjärnjakten, vilka testa-på-aktiviteter som finns på plats, vilka som håller i pep-talksen samt vilka övriga aktiviteter som finns på plats!

Hoppas att vi ses på plats!