Det blev nervösa slutminuter tills domaren Fredrik Hansson blåste i sin pipa som förkunnade att Umeå FC segrade med 2-1 mot serietrean Akropolis.
– Det var en skön seger. De skapade några farliga lägen på slutet, men jag tycker att vi vinner välförtjänt. Det är starkt att kunna vända och vinna mot en så pass skicklig motståndare som Akropolis, sade tränare Robert Bergström efter matchen.

Efter matchen senast mot Västerås, som slutade hela 3-3, så var försvarsspelet i fokus under träningsveckan fram till dagens match. Något som föll väl ut tyckte Bergström.
– Jag tycker att vi försvarar oss bra i uppställt försvar, men vi har några bolltapp som de skapar en del målchanser på i omställningsspelet. Jag är också imponerad över hur vårt mittförsvar agerar sista kvarten när de kastar och trycker in bollar i vårt straffområde.

Dagens seger mot Akropolis förlängde Umeå FC:s förlustfria svit på hemmaplan. Man står nu på fem vinster, fyra oavgjorda och noll förluster hemma på Umeå Energi Arena.
– Det är inte första gången som vi vänder ett underläge till seger hemma och målsättningen ska alltid vara att motståndarna behöver vara väldigt bra om de ska vinna över oss i Umeå.

Segerskytt blev Jens Sjöström som startade sin första match sedan mötet med IFK Luleå den 20 juni och Bergström gillade vad han såg.
– Han har en liten bit kvar, men man kan tydligt se vilken betydelse han har för vårt lag och han fick också avgöra matchen. Han är lagets kapten och har givetvis varit saknad.

En som gjorde sin hemmadebut var nyförvärvet Ivan Trubochkin. Han fick spela vänsterback då Felix Adjei inte kunde delta på grund av skada.
– Han gör det bra på en något ovan position som vänsterback. Vi kommer att få stor nytta av honom under hösten. Han är all-round och kan spela på alla defensiva positioner, menar Bergström.