Stöcke arrangerade Stöcke-dagen och hade dukat för fest. Fest blev det också, målfest. UFC Akademi vann planenligt mot jumbon där slutresultatet skrevs till hela 9-1.
– Vi gör vårt jobb och vi gör det bra, sade tremålsskytten Yoel Embaye efter matchen.

UFC Akademi åkte på en tung skada när skytteligaledaren Mubiru Yahaya bröt armen i mötet med Spöland Vännäs förra fredagen. Men mot Stöcke fungerade målskytten alldeles utmärkt ändå. Stöcke stretade emot bra inledningsvis. Det tog 24 minuter för UFC Akademi att spräcka nollan då pigge Oskar Fredriksson slog ett perfekt inlägg till William Schultz som knoppade in 1-0. Bara två minuter senare placerade Noa Lindahl in 2-0. Men Stöcke gav inte upp. Efter ett fint anfall reducerade man när Daniel Gleisner tryckte in bollen vid bortre stolpen.

Spänningen höll inte i sig speciellt länge. Före halvtidsvilan gick UFC Akademi från 2-1 till 5-1 där Yoel Embaye var inblandad i alla målen. Först mötte han Fredrikssons perfekta inlägg och placerade in 3-1. Sen spelade han fram Anton Eriksson som dunkade in 4-1. 5-1 satte han från straffpunkten efter att Eriksson blivit fälld.
– Jag gör en helt okej match. Jag försöker komma ner och möta, som vanligt, och lyckas få några bollar. Men det var svårspelat då dom gjorde det trångt för oss. Men jag sätter mina chanser och nån måste ta över nu när Muburi är borta, sade Embaye.

Stöcke flyttade upp sina positioner efter pausen vilket gjorde att ytorna blev större för UFC Akademi. Det utnyttjade man. Noa Lindahl friställde Embaye som snyggt rundade Robin Widmark i Stöcke-målet och rullade in sitt tredje mål för dagen. Sen kom matchens delikatess när Albin Almqvist hittade Eddie Berlin som fri med Widmark chippade in 7-1. Albin Näslund satte 8-1 och Noa Lindahl gjorde sitt andra mål när han satte 9-1 vilket också blev slutresultatet.

Det återstår nu fyra matcher av division 4 och UFC Akademi leder med fyra poängs marginal ner till tvåan Spöland Vännäs.
– Serien är inte säkrad än så vi går för att vinna alla de avslutande fyra matcher, avslutade dagens hattrick-skytt Yoel Embaye.

Stöcke IF – UFC Akademi 1-9 (1-5)
Målen:
0-1 (24) William Schultz (Oskar Fredriksson), 0-2 (26) Noa Lindahl (Anton Eriksson), 1-2 (33) Daniel Gleisner, 1-3 (37) Yoel Embaye (Oskar Fredriksson), 1-4 (40) Anton Eriksson (Yoel Embaye), 1-5 (45) Yoel Embaye (straff), 1-6 (59) Yoel Embaye (Noa Lindahl), 1-7 (69) Eddie Berlin (Albin Almqvist), 1-8 (71) Albin Näslund (Yoel Embaye), 1-9 (76) Noa Lindahl (Albin Näslund)