Efter Västerås väntar ännu en tuff match för Umeå FC när serietrean Akropolis kommer på besök.

Det blev en riktig vilda western-historia förra helgen mot Västerås. Umeå FC tog ledningen redan efter två minuter när Mikael Wikström styrde in Felix Adjeis frispark. Västerås kvitterade efter 20 minuter men Umeå FC ryckte när Radek Erlich petade in 2-1 och Leo Englund snyggt placerat in 3-1. De flesta trodde nog att Umeå FC skulle plocka med sig tre poäng hem till Umeå men Västerås reducerade och kvitterade inom loppet av tre minuter. I matchens slutskede hade båda lagen läge att avgöra men när domaren blåste av matchen så visade resultattavlan 3-3.
– Det fanns positiva och negativa saker att ta med sig från den förra matchen. Det faktum att vi gör tre mål på bortaplan mot ett starkt Västerås och har ett bra omställningsspel är på plussidan, medan det svider att tappa en 3-1 ledning till oavgjort, menar Bergström.

Senast Umeå FC vann en match i division 1 var den 2 juli när Brage besegrades med 3-2. Nu vill man hoppa på vinnarspåret igen.
– Jag kan lova att alla i laget är väldigt sugna på att vinna en fotbollsmatch nu efter några oavgjorda matcher, säger Bergström.

I vårmötet mellan Umeå FC och Akropolis så hade Umeå FC inte mycket till chans. Akropolis vann med övertygande 4-0 och Robert Bergström vet att det är en stark motståndare som kommer på besök på söndag.
– Akropolis är ett starkt lag med mycket fart och variation i sitt anfallsspel. Vi måste hantera det och samtidigt utnyttja de ytor vi vill komma åt i vårt anfallsspel.

En ljuspunkt mot Västerås var att Jens Sjöström var tillbaka i spel efter en längre tids skadefrånvaro. Men det är fortsatt frågetecken hos vissa spelare angående deras vara eller icke vara på söndag. Habib Yakub är ännu inte spelklar då han inte fått sitt arbetstillstånd.
– Vi har de flesta spelare i träning, men lite frågetecken runt några som vi utvärderar och beslutar om på lördag, avslutar Bergström.

Umeå FC – Akropolis IF
Söndag 4/9 kl. 14.00
Umeå Energi Arena
Se matchen via Umeå FC-play