Det är seriefyran mot seriefemman när Umeå FC besöker Västerås SK på söndag. Glada nyheter är att nyförvärvet Ivan Trubochkin är spelklar.
– Vi är väl förberedda inför uppgiften, säger tränare Robert Bergström.

Umeå FC kommer från 0-0-match hemma mot Carlstad United. Trots sämre spel kunde det ha blivit tre poäng då Umeå FC skapade två riktigt heta målchanser men inte lyckats trycka in bollen. Västerås å sin sida kommer närmast från en storförlust i Svenska Cupen mot de regerande svenska mästarna IFK Norrköping. Matchen slutade hela 4-0. Annars inledde man höstsäsongen i division 1 med att spela 1-1 mot Team TG. I vårmötet lagen emellan så vann Umeå FC välförtjänt med 2-0 efter mål av Isaac Freitas da Silva och Simon Mårtensson.
– Vi har positiva bilder från vårt senaste möte mot Västerås och jag ser det som en härlig utmaning och ett bra tillfälle att spela mot VSK, säger Bergström och fortsätter:
– I matchen mot Carlstad agerade vi bra i vårt försvarsspel senast och släppte knappt till någon målchans. Genombrottsspelet var inte tillräckligt bra och det är någonting som vi behöver förbättra, även om vi skapade några chanser senast för att ändå vinna matchen.

Som ni vet så gjorde Umeå FC klart med två nya spelare på transferfönstrets sista dag, ukrainaren Ivan Trubochkin och nigerianen Habib Yakub. Glädjande är nu att Ivan Trubochkin har fått sitt arbetstillstånd och är spelklar till mötet med Västerås. Detsamma gäller inte Habib Yakub som fortfarande väntar på sitt arbetstillstånd och inte är aktuell för helgens match.
– Att Ivan är spelklar är glädjande. Han har sett stark ut på träning och det ger oss mer valmöjligheter inför helgen. Han tillför kraft och ett effektivt passningsspel både kort och långt, menar Bergström.

Segern i våras är nu glömd och Bergström ser fram emot mötet med Västerås på söndag.
– Varje match är unik och tar sina egna vägar. Jag tror det kan bli en matchbild på söndag som passar oss och vi är väl förberedda inför uppgiften.

Hur ser läget i truppen ut?
Oscar Sandström (häl), Erik Lundström (knä) och Habib Yakub (ej spelklar) missar matchen. Fredrik Wennebros medverkan avgörs efter lördagens morgonträning.

Västerås SK – Umeå FC
Söndag 28/8 kl. 16.00
Solid Park Arena
Se matchen via VSK:s playkanal. Länk hittar du här!