Noa Lindahl har varit skadad stora delar av säsongen, men i tisdagens möte i söderfyran hoppade han in och satte matchens enda mål och förde Umeå FC till seger mot Mariehems SK.

Det blev en väldigt tajt historia när Mariehem tog emot Umeå FC på tisdagskvällen. Vanligtvis sprakar det offensivt om UFC, men de hade väldigt svårt med MSK den här dagen.
– Det kändes lite spänt och det börjar tätas till nu mot slutet. Sedan gjorde MSK det svårt för oss. Det var roligt med ett lag som verkligen ville spela, säger UFC-tränaren Benjamin Kinnunen.

I 77:e minuten kom dock avgörandet. Inhopparen Noa Lindahl nickade in 1–0 och tog matchen till UFC.
– Jättekul för Noa som varit skadad en hel del att få komma in och avgöra, säger Kinnunen som nu ser fram emot seriefinalen mot Spöland på fredag. Endast en poäng skiljer i täten till UFC Akademis fördel.
– Det blir en riktig höjdare. Två bra lag som möts. Spöland är betydligt mer fysiska än vi är, men vi har kanske lite mer fart. De har åtta raka segrar, nu förlorade vi nyligen, men innan det hade vi radat upp segrar. Det är där på Umeå Energi Arena man ska vara på fredag. Jag hade gärna spelat den matchen själv, säger Kinnunen.

Som sagt, på fredag är det seriefinal mellan Umeå FC och Spölands IF. Matchen spelas på Umeå Energi Arena och sparkar igång klockan 19.00. Varmt välkomna!

Mariehems SK – Umeå FC Akademi 0-1 (0-0)
Målen:
0-1 (77) Noa Lindahl

/sportnu.se