Swedbanks Hans Bäckström vann årets upplaga av Umeå FC:s partnergolftävling som på måndagen spelades på Umeå GK:s bana i Holmsund.
– Det var en hel månad sedan jag höll i en golfklubba, tydligen rätt melodi för mig, sa Hans i sitt segertal.

Umeå FC har under Östen Rundqvist och Harriets eminenta ledningen sedan många år tillbaka genomfört en golftävling hos samarbetspartnern Umeå Golfklubb.
Detta för företagsrepresentanter från UFC:s sponsorer, men också för ”gamla” och nuvarande spelare samt funktionärer.
I startlistan kan exempelvis Steve Galloway, Kent Bergqvist och Bert-Åke Mårtensson nämnas då det gäller dåtid medan dagens UFC-lag representerades av Leo Englund och Jens Stigedahl.
Tävlingen handlade om individuell slaggolf där Hans Bäckström med sina 70 nettoslag vann med klara tre slags marginal före Johan Sandström och Steve Galloway vilka båda hålade ut på likaledes fina 73 netto.
– Trevligt, tyckte Hans och tackade spelkamraterna, UFC och tävlingsledningen för en trevlig runda.
Detta efter en eftermiddag som bjöd på några mindre dosor regn, men ändå mycket mindre nederbörd än vad prognosen skrämt upp deltagarna med där tidigare UFC:aren Kent Bergqvist (Umeå Energi) blev fyra och dagens UFC:spelare Leo Englund femma.
Ute på banan satt kanslisten Markus Wikström och spelaren Erik Lundström vid ett hål och servade deltagarna med fika.
– Mitt mål är att ha blivit golfare om ett år och då vara med i den här tävlingen, deklarerade Erik vilket vi tar som ett löfte.
Den traditionella lagbolltävlingen såg trion Kent Bergqvist, Mikael Lundgren och Patric Birgersson triumfera medan kvintetten Jonas Lidgren, Ulf Olofsson, Henrik Karmehag, Hans Bäckström och Tomas Berglund vann var sin håltävling av de fem där det handlade om att vara närmast hål på banans par-3-hål.
Efter förrättat värv, spel, vidtogs middag med prisutdelning där Harriet och Östen i vanlig ordning dukat upp ett mycket delikat prisbord.

RESULTAT:
1) Hans Bäckström, Swedbank, 2) Johan Sandström, PostNord/UFC, 3) Steve Galloway, UFC, 4) Kent Bergqvist, Umeå Energi, 5) Leo Englund, UFC, 6) Patric Birgersson, E&Y, 7) Gunnar Liljedahl, GL Revision, 8) Thomas Berglund, Delta, 9) Lars-Erik Zingmark, 33:an i Umeå, 10) Jan-Olof Bergström, Swedbank, 11) Jonas Lidgren, Atea, 12) Jens Stigedahl, UFC, 13) Henrik Karmehag, VK, 14) Ulf Olofsson, Riksbyggen, 15) Mikael Lundgren, Bostaden, 16) Mårten Fajers, Thailand Tours, 17) Robert Vestman, FuktCom, 18) Håkan Bäckström, UFC, 19) Bert-Åke Mårtensson, UFC, 20) Gunnar P Eriksson, UFC, 21) Thor Persson, konsult, 22) Urban Sandström, Boströms Trafik, 23) Rolf Hedvall, konsult.