Han hade inte spelat en tävlingsmatch sedan förra säsongen.
Då vaktade han Moröns mål i division III.
På lördagen hjälpte han sitt Umeå FC till en poäng mot Carlstad.
– Skönt att hålla nollan, tyckte Umeå FC-målvakten Felix Marklund.

Det finns tre Felix i Umeå FC.
En vänsterback.
En målvakt.
Och så en till målvakt.
– Jag och Felix Forsgren konkurrerar med varandra om att få stå. Han är en bra målvakt och bra kille. Överhuvudtaget är det ett riktigt härligt gäng och jag trivs hur bra som helst, säger Felix och bjuder på ett leende någonstans där bakom sitt stora och välvuxna skägg.
Han har nyss duschat och gjort sig klar och kommit ut ut omklädningsrummet.
Det var nära att Felix Marklund och hans Umeå FC hade åkt på en kalldusch mot Carlstad.

I en rätt så chansfattig match skapade gästerna ett par riktigt farliga chanser som kunde ha fått tabellfemman från Umeå på fall.
– De hade några sitiuationer men jag har hade så bra medspelare runt om mig så det kändes rätt så lugnt.
Tidigt i den andra halvleken lyfte Carlstads playmaker André Jernberg in bollen till Sebastian Bellander som från nära håll mötte bollen med pannan.
Felix försökte göra sig stor som möjligt och fick se bollen gå strax över ribban.
Kort efter avlossade Carlstad Albin Lekiqi ett tungt distansskott som Marklund sög fast med handskarna i ett ingripande som skulle kunna beskrivas som en tv-räddning, alltså när en målvakt överdriver sitt agerande.
– Haha. Det var bra att jag lyckades undvika att styra den till hörna, sade Felix som var en av Umeå FC:s bästa spelare mot Carlstad.

Han höll nollan – och det är ju precis det som han är i Umeå FC för.
– Det var skönt även om det hade varit betydligt roligare och bättre om vi hade vunnit och tagit tre poäng, säger Felix Marklund som trots matchovana gjorde en riktigt stabil insats och var framför allt duktig i spelet med fötterna.
Det bevisade han inte minst när han knappt tio minuter före slutet dribblade bort Carlstads Claes Nyman i eget straffområde och bjöd hemmapubliken på ett extranummer.