Umeå FC fick inte till det offensivt. I stället hyllar vi förvarsspelet efter 0-0 hemma mot Carlstad.
– Vi har jobbat i sommar med att tajta till försvarsspelet, säger Umeå FC:s bäste spelare Modou Lamin Sillah.

Umeå FC var skadeskjutet och hade tufft att få ihop en hel elva till hemmamatchen mot Carlstad United. Ändå startade man matchen på ett optimistiskt sätt och hittade fina ytor bakom Carlstads mittfält men de avgörande passningarna satt inte där de skulle. Trots sin svaga tabellplacering var Carlstad både löpvilligt och fyndigt i sitt anfallsspel men Umeå FC:s försvar var kompakt och kompromisslöst.
– Det kändes bra. Vi har jobbat mer individuellt med vårt försvarsspelet under sommaren, tajtat till det och gör det svårare för motståndarna att komma fram till målchanser, säger försvarsjätten Modou Lamin Sillah som fick pris som bäste hemmaspelare mot Karlstad.

Det var en händelsefattig match som de 293 åskådarna på plats fick bevittna men de målchanser som skapades var 100%-iga. Först hade Carlstad ett jätteläge mitt framför Felix Marklund men nicken gick över. Sen serverade Felix Adjei Leo Englund på silverfat men Englunds avslut gick utanför. Sedan stod Simon Mårtensson för en fin prestation när han tog emot och vände bort Carlstads mittbackar men målvakten gjorde en fin räddning på Mårtenssons avslut. Det var helt enkelt försvararnas match detta, vilket också slutresultatet vittnade om men Sillah hade svårt att känna glädje efteråt trots den fina försvarsinsatsen.
– Det var vår hemmamatch. Då ville vi vinna tre poäng, nu blev det inte så, så är fotbollen, du kan aldrig veta hur det ska sluta, säger Modou Lamin Sillah.

Umeå FC – Carlstad United 0-0 (0-0)
Varningar, Carlstad: Bastian Rojas Diaz (56), Kenny Hildeby (65), Jesper Karlsson (74).
Domare: Mohamed Nablsi, Gävle. Assisterande domare: Nikolaj Wikström, Boden och Johan Nyström, Luleå.
Publik: 293.
Arena: Umeå Energi Arena Sol.
Så spelade Umeå FC: Felix Marklund – Isaac Freitas da Silva, Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Felix Adjei – Radek Erlich, Oscar Sandström (ut 46), Måns Sundström, Mikael Wikström – Leo Englund, Simon Mårtensson.
Ersättare: Felix Forsgren (mv), Axel Fällman (in 46), Jens Sjöström, Jens Stigedahl, Eric Rönnholm.