0-0 mot Carlstad var en besvikelse för Umeå FC.
Tre poäng hade gjort tabelläget ljusare.
– Jag är besviken för att vi inte vann, säger UFC-tränaren Robert Bergström.

Umeå FC-tränaren Robert Bergström tänkte främst på de två målchanser som Leo Englund och Simon Mårtensson skapade i 67:e respektive 75:e minuten.
Först hade Englund ett jätteläge från nära håll när bollen hamnade framför hans fötter efter ett stenhårt vänsterinlägg från Felix Adjei. Englund såg att komma rätt till bollen men avslutningen blev totalt misslyckad och gick utanför.
Mårtenssons chans var minst lika het. Mårtensson vände bort Carlstadsförsvaret med en fräck nertagning med bröstkorgen och kom helt ren mot målvakten Mathias Karlsson. Simon försökte lätta bollen över Karlsson, som hann upp med ena handsken och hindrade bollen från att gå i mål.
– Det var en jätteräddning av deras målvakt där. Jag trodde att det skulle bli mål, säger Robert Bergström om de målchanser som han beskrev som gyllene lägen.
Med tanke på det stora bollinnehavet borde Umeå FC ha skapat mer på offensiv planhalva.
Men den här lördagen var det inte anfallsspelet som glänste. I stället var det försvarsarbetet som var prickfritt.
– Spelet var för långsamt och vi hotade inte tillräckligt i djupled, kommenterade Robert Bergström som var nöjd med försvarsspelet och målvakten Felix Marklund.
Umeå FC dras med skadeproblem och kom till spel utan bland andra Jens Sjöström, Erik Lundström och Fredrik Wennebro, Axel Fällman hoppade in till den andra halvleken och skulle han ha varit en travhäst på V75 hade han blivit struken för hälta. Tidigt i andra halvlek fick han ont i en fot och blev behandlad med en isblåsa efter matchen.
– Det är inte så allvarligt, bara en försiktighetsåtgärd, säger sportsmedicinaren Sandra Olinder.
Så här kommenterar tränaren Robert Bergström om skadorna.
– Det börjar ljusna och förhoppningen är att vi ska ha ett par tillbaka till nästa helg mot Västerås. Sedan dröjer det någon vecka innan Jensa och Erik Lundström är tillbaka på allvar.