Efter fem veckors spelledighet drar äntligen division 1 norra igång. Umeå FC inleder hemma mot Carlstad United på lördag.

Umeå FC avslutade våren med en tung förlust mot Nyköping med 2-0. Efter det har det varit sommarledighet och man har kunnat slicka såren. Laget har varit igång i träning i cirka tre veckor där man även hunnit spela en träningsmatch mot IFK Umeå (vinst 6-0). Det har även varit förändringar både i ledar-och spelar-sidan. Den assisterande tränaren Daniel Doverlind tog över Umeå IK och in för hans ställe kom Torbjörn Nordström och Steve Galloway. På spelarsidan har målvakten Pilip Vaitsiakhovih och vänsterbacken Ante Petrovic lämnat. Däremot så gjorde man klart med mittfältarna Ivan Trubochkin och Habib Yakub på transferfönstrets sista dag. Duon kommer dock inte bli spelklar till lördagens match då man fortfarande väntar på arbetstillstånd.
– Det ska bli roligt att spela match och tävla om poäng igen. Vi har haft ett ganska händelserikt uppehåll med förändringar på såväl ledarsidan som på spelarsidan. De nya spelarna har startat bra och kommer bara att bli bättre ju längre vi kommer in i säsongen, säger Bergström.

Umeå FC och Carlstad United möttes redan i den första omgången av årets division 1. Då vann Carlstad med 3-2 efter att Umeå FC tappat en 2-0-ledning. Annars har våren varit en berg-och dal-bana för morgondagens gäster där man tillslut gjorde bokslut för våren med 16 inspelade poäng.

Hur ser läget ut i laget?
– Jens Sjöström är tillbaka i matchtruppen, vilket är glädjande. Erik Lundström börjar träna full träning kommande vecka och är på gång tillbaka också. Jens Stigedahl (sjuk), Fredrik Wennebro (vad) och Axel Fällman (häl) är några frågetecken, berättar Bergström.

Matchtruppen presenteras efter fredagens träning.

Umeå FC – Carlstad United
Lördag 20/8 kl 15.00
Umeå Energi Arena Sol
Du an se matchen via vår play-kanal. Länk hittar du här!