En imponerande laginsats gjorde att Umeå FC Akademi kunde besegra Team TG 2 med 3-0 och behåller därmed serieledningen i division 4.

På ett höstkyligt Nolia tog serieledarna UFC Akademi emot Team TG 2 på onsdagskvällen. Som sin vana trogen tog UFC Akademi tag i taktpinnen omgående och pressade tillbaka motståndarna med sin fina rörlighet och sitt fina passningsspel. Men det var inte efter några passningskombinationer som 1-0-målet kom. Oskar Fredrikssons hörna hittade en fristående Viktor Björk som snyggt placerade in ledningsmålet med en volley. Team TG 2 skapade några ”nästanlägen” efter UFC Akademi:s ledningsmål men aldrig de riktigt heta målchanserna.

UFC Akademi kontrollerade matchen men en 1-0-ledning är alltid skör och därför var Anton Erikssons 2-0-mål med 20 minuter kvar att spela förlösande. Det var Mubiru Yahaya som, efter en fin prestation när han dribblade sig förbi en Team TG 2-försvarare, serverade Eriksson som bara hade att sätta foten till. Efter det var Team TG 2 tvungen att flytta upp sina positioner vilket gjorde att ytorna blev större. Det utnyttjade UFC Akademi. Max Wolf-Watz frispelade Yoel Embaye som inte gjorde något misstag när han, fri med Marcus Pettersson i Team TG 2-målet, tryckte in spiken i kistan.

Segern betyder att UFC Akademi behåller sin serieledning i division 4. En respektive två poäng före Spöland och Hörnefors. Nästa match för UFC Akademi är på tisdag den 23 augusti när man gästar Mariehems SK.

Umeå FC Akademi – Team TG 2 3-0 (1-0)
Målen:
1-0 (12) Viktor Björk (Oskar Fredriksson), 2-0 (70) Anton Eriksson (Mubiru Yahaya), 3-0 (87) Yoel Embaye (Max Wolf-Watz)