Umeå FC Akademi åkte på en tung smäll i jakten på seriesegern när Hörnefors vann med 4-3 på söndagskvällen.

Annars började allting bra. Division 4:s skyttekung Mubiru Yahaya satte 1-0 redan efter fyra minuter efter att han snyggt vänt bort sin motståndare och placerat in bollen i botre gaveln. Men bara fem minuter senare kvitterade Hörnefors genom Simon Blomberg vars hörna letade sig direkt in i mål. Men Mubiru återgav Umeå FC Akademi ledningen efter en kvart men Hörnefors svarade igen när Pär Widmark satte 2-2 i den 33 minuten. För tredje gången i den första halvleken tog UFC Akademi ledningen när Albin Almqvists långskott letade sig in bakom Robin Strandman i Hörneforsmålet.

Bara 10 minuter in i den andra halvleken kvitterade Hörnefors, för tredje gången denna afton. Simon Blomberg blev tvåmålsskytt när hans frispark från mittlinjen seglade in över Marcus Hällgren i Umeå FC Akademis målbur. Hörnefors var starka och gav inte bort något gratis vilket gjorde att UFC Akademi hade tuff i den sista tredjedelen. Med kvarten kvar gjorde så Hörnefors 4-3 när Johan ”Bacon” Bergström snappade upp en boll efter slarv hos hemmalaget och gjorde inget misstag. UFC Akademi tryckte på för en kvittering men närmare än Ajvan Bassamis fina frispark kom man inte, Hörnefors vann med 4-3.

Nu gäller det att slicka såren till på lördag då man möter IFK Holmsund på bortaplan.

Umeå FC Akademi – Hörnefors IF 3-4 (3-2)
Målen:
1-0 (4) Mubiru Yahaya, 1-1 (9) Simon Blomberg, 2-1 (15) Mubiru Yahaya, 2-2 (33) Pär Widmark, 3-2 (39) Albin Almqvist, 3-3 (55) Simon Blomberg, 3-4 (74) Johan Bergström