Torbjörn Nordström och Steve Galloway är tillbaka i Umeå FC. Samtidigt står det klart att Daniel Doverlind lämnar för Umeå IK.

Robert Bergström och övriga i ledarstaben får två nya arbetskamrater samtidigt som man tappar en. Torbjörn Nordström ersätter Daniel Doverlind som assisterande tränare samtidigt som Steve Galloway kliver in som individuell tränare.
– Samarbetet med Daniel har fungerat bra och jag önskar honom all lycka i sitt nya uppdrag för UIK, säger Bergström och fortsätter:
– Jag känner ”Tobba” sedan tidigare och vet att det är en skicklig tränare som kommer att bidra till laget på många olika sätt. Han är duktig på att driva träningen och har en bra analytisk förmåga. Detta underlättar också, mitt under säsong, då vi inte behöver någon längre startsträcka för att ”komma igång”, menar Bergström.

Nordström, som själv spelat fem matcher i Umeå FC, kommer senast från uppdraget som sportchef i Umeå IK. Tidigare har han bland annat tränat Umeå Södra FF och Umedalens herrlag i division 2. 2012 var han ungdomskoordinator i Umeå FC.

Steve Galloway behöver ingen närmare presentation. Med sina 114 mål är han klubbens bästa målskytt genom tiderna. Galloway tränade Umeå FC åren 2004 och 2005. Två seriesegrar och ett avancemang till Superettan blev det under dessa två åren. Nu kliver han in som individuell tränare i Umeå FC, då med störst fokus på anfallarna och det offensiva spelet.
– Steves inträde som individuell tränare är jag också väldigt positiv till. Vi har haft den idén länge och kul att vi hittat en lösning. Det kommer att stärka vårt ledarteam och ge oss möjlighet att arbeta än mer på detaljnivå i vissa avseenden. Steves engagemang och erfarenhet blir en tillgång, säger Bergström.

Kontrakten med Torbjörn Nordström gäller säsongen ut. Steve Galloway anlitas som konsult.

Vi hälsar ”Tobba” och Steve varmt välkomna tillbaka till Umeå FC och samtidigt tackar vi Daniel Doverlind för sin tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden.