Det var en strålande vacker sommarkväll när Umeå FC:s fadderprojekt samlades nere vid Öbacka strand för fiske på tisdagskvällen.

Tillsammans med vår samarbetspartner Blixtsport anordnades fiske nere vid Öbacka strand där spelare tillsammans med elever från olika flyktingboenden fick pröva på flugfiske och mete. Och det nappade friskt i spöna till fiskarnas stora nöje. Eric Rönnholm lyckades dra upp den största fisken, en abborre på knappa kilot och strålade av glädje efteråt.
– Vilken häftig känsla när den kom upp mot vattenytan, det får bli en present till min farfar som är duktig på att tillaga, säger Eric med ett leende.
Sören Engström från sportfiskebutiken Blixtsport instruerade grunderna i flugfiske innan spelarna och eleverna själva fick testa på att kasta, något som var nytt och lite svårt till en början för merparten av deltagarna.
– Ikväll fick vi även se nya kasttekniker, säger Sören med ett skratt.
Men träning ger färdighet och slutligen började kasten sitta bättre och bättre under denna lyckade fiskekväll.
– Det är kul att se vilket engagemang och glädje de har tillsammans och förhoppningsvis har vi lyckats lära ut och inspirera spelarna till fler fiskeutflykter framöver, avslutar Sören.

Under hösten väntar nya spännande aktiviteter där fadderprojektet bland annat ska besöka en hockeymatch tillsammans.