Umeå FC Akademi fick den perfekta starten på höstsäsongen då man vände ett 2-1-underläge till en 3-2-seger mot FC Marys Home på onsdagskvällen.

Men inledningen av matchen var allt annat än bra. Redan efter 10 minuter tog FC Marys Home ledningen genom Oskar Riby. ”De gamala talangerna” visade upp sitt fina register vid ett flertal tillfällen i inledningen och Mattias Eriksson i Akademi-målet fick jobba hårt. Marys Home tog sedan ledningen med 2-0 när Johan Vesterlund satte 2-0. Men Umeå FC Akademi och Mubiru Yahaya svarade snabbt. Bara fyra minuter efter 2-0-målet kom reduceringen. I slutet av den första halvleken föll också, inte helt oväntat, FC Marys Home ner i positionerna vilket gjorde att UFC Akademi skapade några kvitteringslägen utan att lyckas.

I den andra halvleken var det spel mot ett mål. Först fick Yoel Embaye ett ypperligt läge att kvittera men bollen smet tätt utanför Emanuel ”Egget” Gabrielssons vänstra stolpe. Med kvarten kvar kom så kvitteringen. Anton Eriksson höll sig framme på en hörna och ”knäade” in 2-2 och med 10 minuter kvar av matchen kom segermålet. Yoel Embaye vände snyggt bort sin motståndare och hittade Mubiru Yahaya som tryckte in 3-2.

I och med segern behåller man serieledningen i division 4, fyra poäng före Spöland.

Nästa match är redan på söndag då man möter serietrean Hörnefors hemma på Nolia 1.

FC Marys Home – Umeå FC Akademi 2-3 (2-1)
Målen:
1-0 (10) Oskar Riby, 2-0 (20) Johan Vesterlund, 2-1 (24) Mubiru Yahaya, 2-2 (74) Anton Eriksson, 2-3 (80) Mubiru Yahaya