Det har varit fotbollstorka ett tag nu men äntligen kickar det igång. Ikväll väntar division 2-laget Skellefteå FF för Umeå FC Akademi i DM-åttondelsfinal.

Det blir en tuff utmaning för unga Umeå FC Akademi när Skellefteå FF besöker Umeå för kvällens DM-åttondelsfinal men samtidigt väldigt lärorikt menar tränaren Benjamin Kinnunen Nassiri.
– Det är en jättebra utbildningsmöjlighet för våra spelare, att få spela en cupmatch mot ett motstånd från en högre serie är alltid en rolig utmaning. Erfarenheten vi skaffar oss från denna match blir någonting att ta med sig i sin fortsatta fotbollsutbildning, menar han och fortsätter:
– Skellefteå är ett bollskickligt lag som haft en knackig säsong hittills i 2:an. Ett lag som oftast brukar blanda sig i toppstriden. Är rätt säker på att de vill vända på den negativa trenden mot oss. Men vi ska se till att ge dom en riktigt tuff match!

Umeå FC Akademi å sin sida gick till serieuppehåll som serieledare i division 4 södra. Men Benjamin tror på en annorlunda matchbild jämfört med vad vårens division 4-matcher har erbjudit.
– Framförallt att vara medveten om att matchbilden inte kommer vara lik de seriematcher vi spelat hittils i år, där vi oftast dominerar bollinnehavet och skapar väldigt mycket chanser. Försvarspelet kommer sättas på prov på ett helt annat sätt. Men det absolut viktigaste blir att ha en tro på våran egen förmåga och att njuta av matchen!

Hur har träningarna efter uppehållet sett ut?
– Väldigt bra, killarna har kommit tillbaka från uppehållet med bra energi!

Truppen mot Skellefteå FF
Mattias Eriksson
Marcus Hällgren
Oskar Fredriksson
Albin Almqvist
Joel Öhrnell
Viktor Björk
Noa Lindahl
Alex Lundgren
Mubiru Yahaya
Ajvan Bassami
Emil Johansson
Ville Norrman
Aron Jalali
Anton Eriksson
Yoel Embaye
Hugo Andersson
Jonathan Niska
Alexander Kinnunen Nassiri
Max Wolf Watz

Startelvan presenteras en timme innan avspark.

DM 1/8-final
Umeå FC Akademi – Skellefteå FF
Onsdag 27 juli kl 19.30
Umeå Energi Arena