Den 26-årige målvakten Pilip Vaitsiakhovich lämnar Umeå FC.

Pilip kom till Umeå FC från AFC United inför denna säsong och spelade totalt 13 tävlingsmatcher för klubben.

Pilip och Umeå FC skrev på ett korttidskontrakt fram till sommaruppehållet och detta kommer inte att förlängas eftersom laget redan förfogar över tre målvakter.

– Pilip har gjort bra ifrån sig under denna säsong och är en mycket duktig målvakt. Vi har dock tre målvakter i Felix Marklund, Felix Forsgren och Petter Augustsson som vi tror väldigt mycket på säger sportchefen Jörgen Åström. Värvningen av Pilip gjordes mot bakgrund av att Petters rehabilitering, för den knäskada han ådrog sig under fjolåret, fick några bakslag under våren. Under våren har våra yngre målvakter fortsatt att utvecklats och dessutom med Petter Augustsson på god väg tillbaka så har vi en bra balans på målvaktsfronten, säger sportchefen Jörgen Åström.

Vi tackar Pilip Vaitsiakhovich för sin tid i Umeå FC och önskar honom lycka till i framtiden!