Umeå FC förlorade sista matchen innan uppehållet efter att Nyköping BIS avgjort matchen med två sena mål.

Det var en tillknäppt och händelsefattig match som utspelade sig på Rosvalla under söndagen. Båda lagen koncentrerade sig mer på försvarsspel än anfallsspel vilket gjorde att det inte bjöds på någon publikvänlig fotboll. Under den första halvleken skapades det egentligen inte en enda farlighet åt något håll.
– Det var en jämn match med få målchanser. Vi spelade bra defensivt och tillät inte dem skapa så mycket. Offensivt hittade vi inte rätt med sista passningen och hade en del kontringslägen som vi inte utnyttjade, menar Bergström.

Det var egentligen inte förens matchens sista 15 minuter det hettade till. Leo Englunds passning hade friställt Simon Mårtensson om inte Nyköpings mittback Ischmael Koroma brutit passningen med handen. Av någon märklig anledning fick Koroma bara ett gult kort och kort därefter stack Nyköping upp och gjorde matchavgörande 1-0 och 2-0. En situation som irriterade Bergström.
– De kommer undan billigt med gult kort och frispark utanför straffområdet. 1-0 där, eller en man mer och vi hade kunnat vinna matchen. Istället gör dom 1-0 med tio minuter kvar på en andraboll utanför straffområdet.
– Vi hade inte marginalerna med oss, men det är bara att tugga i sig detta och ta nya tag efter ledigheten, avslutar Bergström.

Nyköping BIS – Umeå FC 2-0 (0-0)
Målen: 1-0 (80) Kevin Berg, 2-0 (82) Romain Gall
Varningar: Nyköping BIS: Lennart Johansson, Christoffer Hansebjer, Ischmael Koroma Umeå FC; Mikael Wikström, Jens Stigedahl
Publik: 244
Så Spelade Umeå FC:
Pilip Vaitsiakhovich
Isaac Freitas da Silva, Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Felix Adjei
Jens Stigedahl(ut 79), Måns Sundström (ut 86), Fredrik Wennebro
Mikael Wikström, Simon Mårtensson, Leo Englund
Ersättare: Felix Marklund, Eric Rönnholm, Anton Eriksson, Axel Fällman, Oscar Sandström (in 79), Radoslaw Erlich (in 86)