Andra mötet mot Nyköping BIS på en vecka och sista matchen innan sommaruppehållet väntar.

Mötet mellan lagen för en vecka sedan slutade 1-1, ett rättvist resultat där Umeå FC tog ledningen i mitten av den första halvleken men ”Bisarra” hittade kvitteringen 10 minuter senare. Idag möts lagen igen, den sista matchen innan sommaruppehållet.
– Nu vänder serien och vi har en svår bortamatch mot Bissarna. Oavsett vad resultatet blir så kommer vi att gå till sommarledighet med en viss kontakt till topplagen, men självklart kommer vi att göra allt vi kan för att maximera vår prestation och åka hem med tre poäng, säger Bergström.

Hur skulle du summera första halvan av 2016?
– Om man ska summera vårsäsongen så kan vi se tillbaka på en poängmässigt ganska stark första halva. Vi startade med några knackiga prestationer, men tog ändå de poäng som krävdes och har efter det stått för jämnare prestationer och hittat en bättre form för laget samt spelarnas positioner. Vi har en tunn spelartrupp, men har lyckats hålla oss relativt skadefria bortsett från det vi inte kan påverka, som Eriks knäskada, Oscars hjärnskakning och Mikes axel. De yngre spelarna har fått tagit ett stort ansvar och har utvecklats i och med det, menar Bergström.

Hur är läget i laget?
– Ante (Petrovic), Jens (Sjöström) och Erik (Lundström) är indisponibel. I övrigt har vi alla med, även om det finns ett frågetecken för Fredrik Wennebros medverkan, avslutar Bergström.

Nyköping BIS – Umeå FC
17/7 kl. 16.30
Rosvalla IP
Se matchen här!