Under tisdagskvällen besökte Umeå FC:s spelare och dess ungdomar i fadderprojektet Hedlunda för en minigolfturnering. En väldigt lyckad kväll i solskenet.

Det stod minigolfturnering på schemat för Umeå FC:s fadderprojekt. På plats var ett 40-tal spelare och ungdomar som skulle visa sina minigolfegenskaper. Jens Stigedahl och Omar Wahidi gick runt på minst antal slag samtidigt som laget med Fredrik Wennebro, Radoslaw Erlich och Mustafe vann ”spikturneringen” med sina nio spikar.
– En mycket lyckad aktivitet där vi totalt var ca 40 st där vi fick instruktioner, spelade, åt glass och hade prisutdelning, berättar projektledaren Jens Sjöström och fortsätter:
– Det är väldigt roligt att se att relationerna mellan oss bli starkare och att vi hittar fler sammanhang där ungdomarna kan träffas igen. Vi imponeras också av deras språkkunskaper när de lärt sig mycket svenska på kort tid.

– Vi vill också tacka Umeå BGK för att vi fick komma förbi och spela lite minigolf denna sköna sommarkväll, avslutar Sjöström.

Nästa träff blir i början på augusti och då står det fiske på schemat.

Läs mer om Umeå FC:s fadderprojekt här!
Följ projektet på sociala medier under #ufcfadder!