Efter den starka vändningen senast mot Brage väntar nu den sista hemmamatchen innan uppehållet då Nyköping BIS gästar Umeå Energi Arena Sol.
– Vi har en tydlig idé om hur vi ska ta oss an matchen och vi är ännu obesegrade hemma vilket ger en viss trygghet och självförtroende, säger Umeå FC:s tränare Robert Bergström.

Att matchen mot Brage förra helgen var en svängig historia kan nog alla som såg den vara eniga om. Umeå FC inledde matchen strålande och tog också ledningen efter 10 minuter då Mikael Wikström satte 1-0 från nära håll. Men sedan tog Brage över helt och hållet och med fem minuter kvar nickade man in kvitteringen efter en frispark. Brage inledde andra halvleken som man avslutade den första, dvs genom spelövertag och mål. 2-1-målet var snarlikt det första och även denna gång var det Erik Nilsson som nickade in bollen. Men Umeå FC repade sig och två individuella prestationer skulle också vinna matchen åt hemmalaget. Först drog Felix Adjei in en klassfrispark just utanför straffområdet och några minuter senare tvåfotade Leo Englund sig förbi sin försvarare och tryckte in 3-2 låg intill Brage-målvaktens högra stolpe.
– Den senaste matchen var svängig utifrån vår prestation. Den första halvtimmen är en riktigt bra insats och vi förtjänade en större ledning. Sedan lämnar vi över initiativet och bjuder in Brage i matchen. Detta är olyckligt och någonting som vi har tittat på. Det är dock starkt av oss att återigen komma igen och vinna matchen trots underläge tidigt i andra halvlek. Vi har gjort det tidigare mot Enskede och fått med oss poäng vid underläge mot Brommapojkarna och IFK Luleå. Det visar på en bra karaktär i laget och någonting vi gör stärkta ur, menar Bergström.

Nu väntar ett sk. ”back-to-back”-möte med Nyköping BIS där man inleder på hemmaplan nu på söndag. Ett Nyköping som tog en stark poäng senast mot serietrean Akropolis med en man mindre på plan i hela halvleken då den den förre Umeå FC-spelaren Suad Gruda visades ut just innan paus. Det betyder att Gruda är avstängd till helgens drabbning mot sina förra lagkamrater.
– Nyköping är, som alla andra lag i serien, välorganiserade och med ett homogent lag. Vi har en tydlig idé om hur vi ska ta oss an matchen och vi är ännu obesegrade hemma vilket ger en viss trygghet och självförtroende, säger Bergström

Mot Brage senast var det ett Umeå FC som hade en snittålder på 22,6 år i truppen och hela fyra spelare i startelvan som tillhört den relativt unga ungdomssatsningen (startade 2012). Vi fick även se den första spelaren i klubbens historia född på 2000-talet göra sin debut i den blåa-tröjan då Anton Eriksson spelade hela matchen.
– Det har varit glädjande att se de yngre spelarna på slutet som har tagit för sig och spelat på en hög nivå, berömmer Bergström.

Hur ser läget i truppen ut?
– Vi har Fredrik Wennebro åter och inga nya avstängningar som stör, vilket är bra. Om inget oväntat händer med Isaac så är även han tillbaka i spel. I övrigt saknar vi fortfarande Erik (Lundström) som jag hoppas ska vara i full träning inom en månad lagom till då vi startar upp höstsäsongen. Vi har haft några spelare sjuka under veckan och frågetecken finns på Ante (Petrovic) och Jens (Sjöström).

Truppen presenteras efter lördagens morgonträning

Umeå FC – Nyköping BIS
Söndag 10/7
Kl. 16.00
Umeå Energi Arena
Se matchen vi vår webbkanal här!