Efter den blytunga öppningen kunde Umeå FC aldrig resa sig senast mot Akropolis. Nu vill man studsa tillbaka mot IK Brage
– Vi är sårade efter förlusten senast, men inte nedslagna. Jag förväntar mig att se elva revanschsugna spelare från start på lördag, säger tränare Robert Bergström.

Efter ett självmål redan efter fem minuter och ett sent 2-0-mål i baken sent i den först halvleken så rann det tillslut iväg till en 4-0-förlust mot Akropolis förra helgen. Ett resultat som dock inte speglade matchbilden.
– Efter att ha analyserat matchen så kan man konstatera att vi förlorade mot ett för dagen bättre lag, men det var verkligen ingen 4-0-match. Ska man vinna en på förhand svår bortamatch så måste man ha marginalerna med sig också och det hade inte vi med tidigt självmål och två ramträffar, menar Bergström.

På lördag kommer Borlänge-laget IK Brage på besök. Ett lag som startade säsongen lite svajigt men har på slutet visat upp en god form där man slog svårspelade Enskede IK borta med hela 4-1. Brage ligger för närvarande på sjunde plats i tabellen, två poäng bakom Umeå FC.
– Brage ska vara riktigt bra om de ska vinna på vår hemmaplan. Vi har haft en bra träningsvecka och är väl förberedda, säger Bergström.

Hur är läget i laget?
– Erik (Lundström), Jens (Sjöström) är skadade och Fredrik (Wennebro) avstängd. Frågetecken för Isaac och Antes medverkan. De testas på fredagens träning.
– Mike (Wikström) återkommer från avstängning och har haft en bra form på slutet så det känns bra att ha honom i spel igen.

Truppen presenteras efter kvällens träning.

Umeå FC – IK Brage
Lördag 2/7 kl 15.00
Umeå Energi Arena
Länk till webbsändningen hittar ni här!