Umeå FC Akademi fick den perfekta avslutningen på vårsäsongen. Men segern satt långt inne.

Det var nämligen gästande Umedalen som var det bättre laget inledningsvis och satte press på UFC Akademi som hade svårt att spela sig igenom de aggressiva bortalaget. Umedalen gjorde också 1-0 på en snygg frispark, trodde alla. Men linjedomaren viftade med sin flagga och dömde offside. Istället fick UFC Akademi straff vid en hörnsituation, en straff som Mubiru Yahaya satte lågt under förre UFC-målvakten Jim Grenholm i Umedalensmålet. Men Umedalens höga och aggressiva press ställde till problem och tillslut resulterade det även i mål. Efter slarv i backlinjen kunde Umedalens Tim Persson lägga in kvitteringen och bara några minuter senare bombade Christoffer Wilhelmsson in 2-1 för Umedalen på en frispark.

UFC Akademi hade fortsatta problem i början av den andra halvleken men tre faktorer vände tillställningen; Umedalens ork sviktade, Mubiru Yahayas var glödhet framför mål och inhoppande Yoel Embaye briljerade.
Med en kvart kvar kvitterade Mubiru Yahaya till 2-2 och bara tre minuter senare snurrade Yoel Embaye upp Umedalens försvar och gav Yahaya öppet mål där han enkelt rullade in ledningsmålet och fullbordade sitt hattrick. Embaye själv skulle också hamna i målprotokollet när han definitivt punkterade matchen med 10 minuter kvar. Efter en fin individuell prestation, då han dribblade förbi sin försvarare ute på kanten, kunde sedan säkert placera in 4-2.

Segern betyder att UFC Akademi går på sommaruppehåll som serieledare i division 4 södra.

UFC Akademi – Umedalens IF 4-2 (1-2)
Målen: 1-0 (25) Mubiru Yahaya (straff), 1-1 (32) Tim Persson, 1-2 (38) Christoffer Wilhelmsson, 2-2 (75) Mubiru Yahaya, 3-2 (78) Mubiru Yahaya, 4-2 (80) Yoel Embaye