Under förra veckan genomfördes den första av två veckor Sommarakademiveckor.

Full fart. Så kan man beskriva förra veckan ute på Umeå Energi Arena, Nolia och Umedalens IP. Då genomförde nämligen Umeå FC sin första, av två, Sommarakademiveckor. Uppemot 180 barn i åldrarna 9-14 år deltog vilket är en fantastisk siffra.
– Vi är jättenöjda med veckan som var. Vi fick bra väder och grabbarna skötte sig exemplariskt. En rolig vecka, säger Sommarakademiansvarige Markus Wikström.

Till i år har man valt att utöka innehållet med både ”Planera din dag”-föreläsningar och kostrådgivning.
– Vi kände att vi ville få in mer än bara fotbollsträning. Fotboll är så mycket mer än bara att sparka en boll. Det gäller för alla fotbollsspelare oavsett ålder att få ett fungerande varadagsliv med tex. kost, fritid, kompisar och skola.

Träningsupplägget är också nytt.
– Vi har fått stor hjälp av P-G Eliasson som är utbildningsansvarig hos SvFF. Upplägget är efter SvFF:s nya utbildningsplan som bland annat innehåller mer koordination och allsidig träning än tidigare, berättar Wikström.

Summa summarum en lyckad vecka.
– Nu laddar vi för vecka 33! avslutar Wikström.

Gör din anmälan till Umeå FC:s Sommarakademi för vecka 33 här!