Båda lagen ligger på 18 inspelade poäng och på söndag möts de båda, Akropolis och Umeå FC på Spånga IP.
– Det blir en bra utmaning, men vi är redo, säger tränare Robert Bergström.

Det var hela 2412 personer som kom för att bevittna norrlandsderbyt mellan Umeå FC och IFK Luleå i måndags. Umeå FC hade vid seger klivit upp på en kvalplats och det såg bra ut när Dillan Ismail nickade in ledningsmålet tidigt i den andra halvleken. Men Luleå kom tillbaka och vände på tillställningen med två snabba mål. Umeå FC la in en forcering och flyttade upp mittbacken Modou Lamin Sillah på topp. Det blev lyckat. Med två minuter kvar av den ordinarie tiden så klackade han, från nära håll, in kvitteringen.
– Jag tycker sammantaget att vi gör en godkänd match senast. Vi hade kunnat gjort vissa saker annorlunda och bättre, men vi skapar väldigt många målchanser, vilket får ses som ett bra betyg för vårt anfallsspel. Det handlar om att göra mål när du spelar bra och att inte släppa in mål när du har sämre perioder i matchen. Jag måste också berömma IFK Luleå som jag tror kommer att ta kliv uppåt i tabellen framöver, säger Bergström.

Nu väntar Akropolis på bortaplan. Ett Akropolis, som likt Umeå FC, har tagit 18 poäng på de inledande 10 matcherna.
– Akropolis är ett homogent lag som har bra resultat i ryggen. Det blir en bra utmaning, men vi är redo.
Trots den starka upphämtningen från Umeå FC:s sida senast mot Luleå så satte den sina spår vilket lett till en del förändringar.
– Vi tvingas till några förändringar då Jens (Sjöström) är skadad och ”Mike” (Mikael Wikström) avstängd. Vi har också ett frågetecken som vi ska testa på matchvärmningen. Jag känner ändå att vi har ett starkt lag på benen med fullgoda ersättare från start som säkert vill göra avtryck i matchen, menar Bergström.

Akropolis IF – Umeå FC
26 juni kl. 15.30
Spånga IP
Se matchen här!