Umeå FC bjöd publiken på fritt inträde.
Men på planen fick inte hemmalaget något gratis.
– Skönt att vi fick med oss en poäng till slut, sade UFC-mittbacken Dillan Ismail efter 2-2 mot IFK Luleå.

Många trodde att det skulle bli en etta på kupongen.
Få trodde att topplaget Umeå FC skulle tappa poäng mot bottenlaget IFK Luleå.
Men vädret är inte vackert varje dag.
Fotboll handlar inte bara kvalitet. Det handlar också om vilja, attityd och att göra jobbet.
För Umeå FC var det inte en sådan dag när allt gick deras väg.

En riktigt skaplig perioden under den senare halvan av första halvlek och en bit in i andra halvlek kom Umeå FC upp i nivå och blev också belönad för sitt fina spel när Dillan Ismail nickade in bollen efter en fin frispark halvvägs in på offensiv planhalva till höger. Felix Adjei skickade in bollen och Dillan Ismail nådde högst mellan straffpunkt och målområdeslinje.
– Jag gillar att komma fram i de lägena. Jag vet inte hur det såg ut från sidan om jag var helt obevakad men det kändes som att jag hade en massa folk runt omkring mig, sade 1-0-målnickaren.
Målet kunde ha tänt Umeå FC som fram till ledningsmålet hade följt sin matchplan.
I stället blev det motsatt effekt.
IFK Luleå tog över kommandot i matchen och Umeå FC gick inte att känna igen.
Bollinnehavsprocenten minskade avsevärt. Ett tryggt och säkert kortpassningsspel byttes till en osäker och chansartad långbollsfotboll som inte gjorde någon i publiken glad.
Dessutom fick IFK Luleå allt mer att säga till om på Umeå FC:s planhalva.
– De hittade en fin yta när de gjorde sitt 1-1 och andra målet var billigt. Bollen studsade fram och tillbaka i vårt straffområde och vi borde ha rensat undan, I stället fick en av deras spelare foten på bollen och den gick in, säger Dillan Ismail.

När endast några minuter återstod lyckades Umeå FC trycka in en kvittering.
Paradoxalt nog var det två mittbackar som räddade en poäng till Umeå FC.
– Så kan det vara ibland. Vi är ju också med och anfaller och gör mål då och då. Det var många som hade lägen i första halvlek men vi lyckades inte få in bollen, säger Dillan som säger att det inte var underskattning från Umeå FC:s sida som gjorde att det bara blev 2-2 mot IFK Luleå.
– Jag kände inte så i alla fall, och jag tror inte att någon annan spelare i laget hade en dålig känsla inför matchen. Det kändes som vanligt. Däremot visste vi att IFK Luleå är ett bättre lag än vad tabellen visar, säger Dillan Ismail.