Umeå Energi var matchvärd.
Då plockade Umeå FC fram det elektriska anfallsspelet.
– Skönt att vi gjorde tre mål, alltid kul, sade Mikael Wikström efter 3-1 hemma mot Piteå.

Den målfarlige och offensivt skicklige Mikael Wikström har annars inte haft så skön inledning på säsongen.
Ena axeln har varit ur led och dessutom har han haft besvär med en fotskada.
Efter nio matcher börjar vi känna igen nummer 18.
– Det känns bättre och bättre, nu är det bara att köra, säger han.
”Mike” har inte behövt köpa in sig i startelvan efter allt som varit.
I stället är det tack vare sin fysiska och irrationella spelstil och hans näsa för mål som gör att han har en ordinarie tröja just nu.
Sedan har han också turen med sig.
Hans 1-0-mål mot Piteå i den 32:a minuten var egentligen tänkt som ett inlägg från högerkanten – dessutom med fel fot (höger) – överraskade många på Umeå Energi Arena Sol – inte minst målskytten själv.
– Jag är först att erkänna att det var ett inlägg. Jag såg att Leo (Englund) och Simon (Mårtensson) fanns inne i straffområdet och skickade in bollen. Som tur var gick den in i bortre delen av målet, säger Mikael Wikström.
Målet skulle kunna beskrivas som att vinna högsta vinsten på en nitlott.
Men det var inte turen som gjorde att Umeå FC kunde besegra Piteå rätt så övertygande.
Under långa stunder skapade hemmalaget ett bra tryck mot det i tabellen betydligt lägre placerade laget från Norrbotten.
– Vi gjorde en helt okej match och kontrollerade den. Piteå var inte farligt och det var skönt att vi lyckades göra tre mål, sade Mikael Wikström som efter sitt 1-0 ställde sig och bjöd på ett dansnummer nere vid offensiv hörnflagga till höger.
– Det där är en intern grej mellan mig och Dillan (Ismail). Dansen heter Running Man och jag hoppas få göra den fler gånger den här säsongen, säger Wikström som nu gjort två mål i årets division I Norra.