Efter den övertygande segern förra helgen mot Sleipner väntar nu årets första derby på hemmaplan när Piteå kommer på besök.

Överygande var det ja. Segern mot Sleipner förra helgen. Umeå FC tog tag i taktpinnen redan från första minuten och det dröjde inte särskilt länge innan Mikael Wikström pangade in 1-0. Fredrik Wennebro sköt sedan snyggt in 2-0 innan Sleipner, just innan halvtidsvilan, sprattlade till och reducerade. Men när Simon Mårtensson tryckte in 3-1-bollen så var matchen klar. Umeå FC spelade ut seriejumbon och tog med sig tre övertygande poäng hem till Umeå.

I och med segern mot Sleipner så har Umeå FC blandat sig in i toppstriden på riktigt. På tisdag står Norrlandskollegan Piteå IF för motståndet. Piteå som inledde serien tungt men har på senaste vaknat till liv och tog en stark seger senast mot Nyköping på bortaplan.
Umeå FC och Piteå möttes en gång under försäsongen och då avgick Umeå FC med segern efter att Simon Mårtensson gjort matchens enda mål.
– Vi ser framemot matchen på vår hemmaplan och siktar på en bra prestation som förhoppningsvis leder till tre nya poäng. Vi är obesegrade hemma och vill gärna att det förblir så, säger Bergström.

Det har varit en annorlunda träningsvecka för Umeå FC då man mötte Sleipner på lördagen förra helgen och spelar nu alltså på tisdag mot Piteå. Det mesta har gått till att samla krafter inför avslutningen av våren.
– Med tio dagar mellan Sleipner och Piteå så har vi fått tränat bra men också fått välbehövlig vila för att läka ihop en del skavanker och samtidigt förbli starka inför de sista fem veckorna av vårsäsongen, menar Bergström.

Skadeläget i Umeå FC börjar ljusna rejält. Petter Augustsson, Radoslaw Erlich och Ante Petrovic finns nu tillgängliga efter lång skadefrånvaro. Enda man på skadelistan är Erik Lundström (knä).

Truppen presenteras på ufc.wpstagecoach.com senare under kvällen.

Umeå FC – Piteå IF
Tisdag 14/6
Kl. 19.00
Umeå Energi Arena