Sörfors borta på klassiska Älvdungen är på förhand en av seriens tuffaste bortamatcher. Nu blev utfallet nånting helt annat. UFC Akademi vann med förkrossande 7-1.

UFC Akademi kom till dagens match mot Sörfors som serieledare och i hysterisk målform efter en 12-0-seger senast mot Stöcke. En som gjorde hattrick i den matchen var Ajvan Bassami och det var just Bassami som öppnade målskyttet redan efter fem minuter. Sörfors kvitterade dock omgående genom Edwin Forsman.
Det var, som alltid, svårspelat på Älvdungen och bollen studsade lite till höger och vänster. Men efter en halvtimme visade firma Anton Eriksson/Carl Björk briljans. Eriksson hittade, på liten yta, en fri Carl Björk som kyligt placerade bollen förbi Andreas Unneby i Sörfors-målet. Briljans var det även vid 3-1 målet. Med bara minuter kvar av den första halvleken avlossade Albin Almqvist stora kanonen från 20 meter rakt upp i krysset bakom en chanslös Unneby.

Ajavan Bassami gjorde som sagt hattrick senast mot Stöcke. Han ville inte vara sämre mot Sörfors. Först placerade han in 4-1 efter en fin passning från Yoel Embaye och sen fullbordade han sitt hattrick med 20 minuter kvar att spela. Däremellan hade Mubiru Yahaya gjort 5-1 på ett fint skott.
– Jag får bra lägen och lyckas sätta dit dom, sade Bassami om sin hysteriska målform och lyfte fram sina lagkamrater:
– Vi har ett bra lag med bra spelare. Spelar vi så här varje match ska ingen kunna slå oss.

Williamm Schultz avslutade målskyttet för UFC Akademi när han enkelt bredsidade in 7-1.
Vinsten betyder att UFC Akademi behåller sin serieledning och tränare Benjamin Kinnunen Nassiri var nöjd med sitt lag efter matchen:
– Vi gör en bra match, trots lite annorlunda förutsättningar. Vi skapar många målchanser och gör många mål. Jag tycker att samtliga spelare gör bra prestationer!

Härnäst väntar Sörmjöle hemma på Nolia fredag den 17 juni.

Sörfors IF – UFC Akademi 1-7 (1-3)
Målen: 0-1 (5) Ajvan Bassami, 1-1 (8) Edwin Forsman, 1-2 (31) Carl Björk, 1-3 (42) Albin Almqvist, 1-4 (56) Ajvan Bassami, 1-5 (61) Mubiru Yahaya, 1-6 (70) Ajvan Bassami, 1-7 (77) William Schultz