Ett skadeskjutet IK Sleipner hade ingen chans när Umeå FC kom på besök. Segersiffrorna skrev till 3-1.

Det enda dramat som utspelade sig den här dagen var före matchen när domaren Ozan Camlibel inte godkände Umeå FC:s vita bortatröjor mot IK Sleipners blå/vita-tröjor och eftersom Sleipner vägrade spela i sina bortatröjor fick Umeå FC spela i sina gråa uppvärmningströjor. Men vad gjorde det? Absolut ingenting. Umeå FC tog hand om initiativet direkt från start och Sleipner hade inte mycket att komma med.

Efter 20 minuter fick Mikael Wikström bollen ute på sin högerkant, kroppsfintade sig förbi sin försvarare och knorrade in ett vänsterskott i bortre krysset. Kvarten senare var det Fredrik Wennebros tur att distansskjuta. Han plockade några meter centralt innan han med ett fint vristskott sköt in 2-0 bakom Jimmy Karlsson i Sleipner-målet. Men Sleipner skulle få lite luft med minuten kvar av det första halvleken. Daniel Andersson gjorde inget misstag när han fri med Pilip Vaitsiakhovich rullade in reduceringen.

De som trodde på spänning i den här matchen fick dock fel. Umeå FC fortsatte rulla ut Sleipner och punkterade egentligen matchen när seriens skyttekung Simon Mårtensson tryckte in 3-1 med 30 minuter kvar att spela efter en fin passning av Leo Englund.

– Sammantaget så gör vi en bra och kontrollerad match. Sleipner försvarade sig väldigt lågt med hela laget och tillät oss att ha ett stort bollinnehav. Det var en annan matchbild än vad vi är vana, men jag tycker vi hittade bra lösningar i vårt anfallsspel.
– Vi hade kunnat agera bättre vid deras reduceringsmål men när Simon gör 3-1 en kvart in i andra känns matchen avgjord. Vi hade en del lägen att göra ytterligare mål, Jens (Sjöström) närmast med skott i stolpen, sade tränare Robert Bergström efter matchen.

I och med segern tog sig Umeå FC upp på en tredje plats i tabellen och knaprade in på tvåan Vasalund som idag förlorade hemma mot BK Forward med 2-0.

IK Sleipner – Umeå FC 1-3 (1-2)
Målen: 0-1 (20) Mikael Wikström (Måns Sundström), 0-2 (38) Fredrik Wennebro (Leo Englund), 1-2 (44) Daniel Andersson, 1-3 (60) Simon Mårtensson (Leo Englund)
Varningar: IK Sleipner; Mikael Mattsson, Alexander Radesjö, Andreas Lind Umeå FC; Fredrik Wennebro, Måns Sundström
Publik: 179
Så spelade Umeå FC:
Pilip Vaitsiakhovich
Isaac Freitas da Silva, Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Felix Adjei
Mikael Wikström (ut 74), Jens Sjöström, Måns Sundström (ut 90), Fredrik Wennebro (ut 81)
Simon Mårtensson, Leo Englund
Ersättare: Felix Forsgren, Eric Rönnholm (in 90), Oscar Sandström (in 74), Axel Fällman, Jens Stigedahl (in 81)