Målvakten Max Brändström Nyström försvann redan före match. Sedan fortsatte den tunga kvällen för serieledande Spöland Vännäs IF som fick se sig besegrade på hemmaplan av Umeå FC Akademi med 3-0.

Serieledande Spöland Vännäs drabbades av en jobspost före match då målvakten Max Brändström Nyström kastade in handduken på grund av skada.
Det blev än jobbigare, bokstavligt talat, då matchen började.
– De var bra och vi fick jaga ganska mycket, säger hemmatränaren Wiktor Lindström som fick se målvaktsvikarien Johan Frohm stå för en stormatch.

Det hjälpte föga mot ett för dagen sylvasst UFC Akademi. Efter 0–0 i halvtid vann UFC rättvist med 3–0 efter två mål av seriens skytteligaledare, Mubiru Yahaya som nu gjort totalt sju mål.
– En riktigt bra kollektiv insats. Det är ganska tufft att åka hit ut och spela. De väger ett par kilo mer i många lägen men vi blev aldrig stressade utan höll oss kalla och stod för en fantastisk match sett över 90 minuter, säger Benjamin Kinnunen Nassiri i UFC.
– Det är många som är duktiga i dag. Mittfältet gör det riktigt bra och håller ihop det när det blir mycket andrabollsspel och mittbacksparet var fantastiskt och släppte inte till ett läge.

Spöland Vännäs är dock fortsatt i serieledning på 12 poäng, om än med en match mer spelad än de flesta övriga. Umeå FC Akademi gick i och med segern upp på andra plats i tabellen med 11 poäng.

Tomas Ruuth/sportnu.se

Spölands IF – Umeå FC Akademi 0-3
Målen: 0-1 Carl Björk, 0-2 Mubiru Yahaya, 0-3 Mubiru Yahaya