Efter tre starka poäng senast mot toppkollegan Västerås åker nu Umeå FC ner till Norrköping för möte med tabelljumbon IK Sleipner.
– Det är viktigt att bygga från de insatser vi gjort på slutet och gå in till matchen med ett gott självförtroende, men samtidigt vara ödmjuka och jobba klart varje situation, säger tränare Robert Bergström.

På ett vårvarmt Umeå Energi Arena besegrade Umeå FC Västerås SK med 2-0 förra helgen. En stark kollektiv insats där avgörandet kom en kvart från slutet när Isaac Freitas da Silva nickade in ledningsmålet. Simon Mårtensson punkterade matchen med sitt 2-0-mål i matchens slutsekunder. Umeå FC tog tre starka poäng och visade upp ett betydligt bättre spel än man gjort på länge vilket gör att man åker med bra självförtroende ner till Norrköping.
– Vi känns starka för tillfället och har en bra känsla inför matchen. Det är viktigt att bygga från de insatser vi gjort på slutet och gå in till matchen med ett gott självförtroende, men samtidigt vara ödmjuka och jobba klart varje situation, menar Bergström.

Nykomlingen IK Sleipner har haft en tuff inledning på säsongs och endast skrapat ihop fyra poäng vilket man också är tabelljumbo med. I den senaste matchen gjorde man dock en bra insats mot serieledarna Brommapojkarna men det blev tillslut förlust med 2-1.
– Sleipner är ett fysiskt starkt lag som spelar en ganska direkt fotboll och är starka på fasta situationer. Det är ett hårt arbetande lag som har varit med målmässigt i sina matcher och förlorade med uddamålet senast borta mot Brommapojkarna, säger Bergström.

Erik Lundström fick utgå redan efter 12 minuter mot Västerås men fick positiva besked under dagens läkarbesök. Hans saknas dock till helgens match men där samtidigt Oscar Sandström är tillbaka i truppen efter sin hjärnskakning.
– Radek (Erlich) och Petter (Petter Augustsson) har börjat träna men är en bit ifrån matchspel. Ante (Petrovic) och Erik (Lundström) är skadade, men glädjande att Eriks skada inte var så allvarlig, avslutar Bergström.