Umeå FC ska försöka studsa tillbaka efter förra helgens förlust när Johan Mjällbys Västerås SK kommer på besök.
– Vi går in i matchen med en bra prestation mot BK Forward i ryggen och målsättningen är att prestera på samma nivå, men också ta tillvara på våra målchanser, säger tränare Robert Bergström.

Trots bra spel och flera målchanser så åkte Umeå FC på en 2-1-förlust borta mot BK Forward förra helgen. Man hamnade snabbt i underläge då hemmalaget tog ledningen redan i den 3:e matchminuten. Trots spelövertag och en kvittering av Fredrik Wennebros i början av den andra blev det ändå en tung förlust då BK Forward tryckte in 2-1-bollen med kvarten kvar.

Nu väntar ännu en tuff uppgift för Umeå FC när tabelltrean Västerås SK kommer till ”vallen”. Ett Umeå FC som kunde haft bättre förberedelser.
– Vi har haft en lite struligare träningsvecka med pollenbesvär, sjukdom och rehab på några spelare, men nu närmare helgen ser det bättre ut. Anton Eriksson kommer att finnas med i matchtruppen, vilket blir en välförtjänt och nyttig erfarenhet för honom. De som definitivt är borta är Ante, Petter och Radek. Vi väntar på svar från ett par spelare som är osäkra, säger Bergström.

Västerås tränas av AIK-legenden och förra landslagsbacken Johan Mjällby och Mjällbys lag har som sagt inlett säsongen övertygande då man bland annat slog Carlstad United senast med 4-0, alla målen gjorda av Karwan Safari.
– Västerås är ett bra lag som har byggt vidare från den framgångsrika höstsäsongen och har en hel del fart i sitt anfallsspel. Vi går in i matchen med en bra prestation mot BK Forward i ryggen och målsättningen är att prestera på samma nivå, men också ta tillvara på våra målchanser, avslutar Bergström.

Som vanligt visar vi matchen på vår play-kanal. Länken hittar ni här!