På ett regnigt och småkyligt Nolia kom säsongens första förlust för Umeå FC Akademi. Mariehem vann rättvist med 2-0.

UFC Akademi jagade förstaplatsen i fyran men man skulle åka på hårt motstånd på onsdagskvällen. Mariehem gjorde tidigt 1-0 genom Mattias Grünhagen och UFC Akademi tvingades framåt i banan. Man ägde, som i tidigare matcher, bollen men hade svårt att skapa några ordentliga chanser framåt. Istället kunde Mariehem sticka upp och lät Marcus Hällgren i målet att jobba.

Den andra halvleken var snarlik den den första där Mariehem tidigt ökade på sin ledning till 2-0. UFC Akademi la in en högre växel men hade svårt att hitta luckor i MSK:s försvar. Närmast kom Yoel Embaye men hans skott gick rakt på Anton Modigh i MSK-målet.

Mariehem vann med 2-0 vilket betydde UFC Akademis första förlust i årets division 4.

Umeå FC Akademi – Mariehems SK 0-2 (0-1)
Målen: Mattias Grünhagen, Elias Edin