16-årige mittfältaren Anton Eriksson skrivs över till Umeå FC från Umeå FC Akademi till helgens match mot Västerås SK.

Anton Eriksson kom till Umeå FC Akademi från IFK Umeå verksamhet inför i år. Han har tränat med A-laget kontinuerligt och följde även med på träningslägret i Norrköping där han gjorde a-lagsdebut när han hoppade in i träningsmatchen mot IF Sylvia.

Anton som alltså bara går i 9:an på högstadiet är spelklar till helgens match mot Västerås men är tillgänglig för spel i Umeå FC Akademi:s match nu på onsdagen när man tar emot Mariehems SK.

– Akademilaget vimlar av fina talanger och Benjamin och hans team gör ett bra jobb i att utbilda dom. Jag tycker att Anton är en väldigt spännande spelare. Han har ju tränat med oss av och till sedan i vintras och hävdar sig bra även i våra sammanhang. Det ska bli fortsatt intressant att följa honom och övriga spelare från akademin och han är väl värd den här möjligheten, säger tränare Robert Bergström.

Anton kommer att bära nummer 40.

Notis: Denna övergång är en sk. ”amatör-övergång” vilket möjliggör att plocka in spelare efter övergångsfönstret stängts. Anton kommer att skrivas tillbaka till Umeå FC Akademi efter helgens match.