I den 56:e minuten ville Umeå FC ha straff efter att Erik Lundström blivit nerdragen. Istället avgjorde BK Forward 10 minuter senare, även det efter en omdiskuterad situation.
– Det är klart att vi hade velat haft de domsluten med oss, men det är ingenting vi kan påverka, säger tränare Robert Bergström

Umeå FC fick en mardrömsstart i bortamötet med BK Forward. Redan efter tre minuter tog hemmalaget ledningen efter att Kristoffer Näfver snyggt spelat fram Linus Lamu där anfallaren inte gjorde något misstag ensam med Pilip Vaitsiakhovic. 1-0 stod sig halvleken ut men matchbilden var en annan. Bland annat hade Simon Mårtensson och Leo Englund varsin jättechans samtidigt som BK Forward hade en boll i ribban.

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal när Fredrik Wennebro tog meter efter meter och tillslut sköt in kvitteringen i målvaktens vänstra hörn. Nu var det Umeå FC som hade övertaget och jagade ledningsmålet. Sen kom situationerna som kom att avgöra matchen. Sex minuter efter kvitteringen revs Erik Lundström ner i Forwards straffområde men domaren vinkade avvärjande. Några minuter senare stack BK Forward och Linus Lamu upp och avgjorde matchen. Ett högt inlägg från vänsterkanten gjorde att Vaitsiakhovich inte kom ut samtidigt som han blev trängd när han skulle plocka ner bollen. Istället damp bollen ner framför fötterna på Linus Lamu som enkelt rullade in sitt andra och segermålet för BK Forward.
– Det är klart att vi hade velat haft de domsluten med oss, men det är ingenting vi kan påverka, säger Bergström och fortsätter:
– Vi gör en bra prestation utifrån svåra förutsättningar och har många lägen att göra fler mål, men sådan är fotbollen ibland. Idag har vi inte marginalerna med oss och spelarna förtjänar beröm för det sätt de genomför matchen.

NA:s bildspel från matchen hittar du här!

BK Forward – Umeå FC 2-1 (1-0)
Målen: 1-0 (6) Linus Lamu, 1-1 (50) Fredrik Wennebro (Modou Lamin Sillah), 2-1 (72) Linus Lamu
Varningar: BK Forward; Markus Gustafsson, Daniel Björkman, Axel Wetteus Umeå FC; –
Publik: 195
Så spelade Umeå FC:
Pilip Vaitsiakhovich
Isaac Freitas da Silva, Modou Lamin Sillah, Dillan Ismail, Felix Adjei
Axel Fällman (ut 60), Erik Lundström (ut 85), Jens Sjöström, Fredrik Wennebro
Leo Englund, Simon Mårtensson
Ersättare: Felix Marklund, Eric Rönnholm, Måns Sundström (in 85), Andreas Isgren, Mikael Wikström (in 60)