Trots stort bollinnehav och många målchanser lyckades inte Umeå FC Akademi knyta ihop säcken. Matchen på mot Team TG FF 2 slutade 1-1.

På fredagskvällen ställdes Umeå FC Akademi mot Team TG FF 2 ”borta” på Umeå Energi Arena. Likt de andra matcherna hittills i division 4 så dominerade UFC Akademi både bollinnehavet och målchanserna. Men den förra ungdomsmålvakten i Umeå FC Marek Strzelczyk räddade sitt Team TG FF 2 med ett antal fina räddningar.

Planenligt gjorde UFC Akademi 1-0 i den andra halvleken genom den notoriske målskytten Mubiru Yahaya. Men när det återstod tre minuter stack TTG FF 2 upp och kvitterade genom Sebastian Lyxell. Redan på onsdag väntar Mariehems SK hemma på Nolia 1, matchstart kl 20.00.

Team TG FF 2 – Umeå FC Akademi 1-1 (0-0)
Målen: 0-1 Mubiru Yahaya, 1-1 Sebastian Lyxell