Umeå FC åker till Örebro på lördagen för att jaga nya poäng mot BK Forward.
– De är ett homogent lag och kommer att ta fler poäng vad det lider och vi är inställda på en tuff match givetvis, säger tränare Robert Bergström.

Det var ingen klang-och jubel-föreställningen som publiken bjöds på när Vasalund gästade Umeå förra helgen. Matchen präglades av slarv och spelavbrott och det var ingen slump att toppmötet slutade mållöst, 0-0. Dock så var det en bra poäng mot ett starkt motstånd för Umeå FC:s del.
– Vasalund var en bra motståndare men jag tycker att vi försvarar oss bra under långa perioder och skönt att få hålla nollan. Offensivt har vi fortfarande en del att utveckla. Vi har gjort lite justeringar och Förhoppningen är att sätta spelarna i bättre positioner för att därifrån kunna hota mer med djupledsspel och genombrottspassningar, säger Bergström.

Den oavgjorda matchen förra helgen betyder nu att Umeå FC har fyra raka matcher utan förlust sedan premiären mot Carlstad United.
– Efter premiärförlusten mot Carlstad har vi tagit poäng i samtliga matcher och visar upp en bra attityd i slutet på matcherna. Vi har sena mål i matcherna mot Enskede och BP och spelar av matchen mot TG, med en man mindre, på ett bra sätt. Vi vet att vi orkar, vi tar våra poäng och ”kör på” hela matchen, vilket är en styrka, menar Bergström.

BK Forward tippades av många att ligga i toppen av tabellen efter balnd annat fina resultat i Svenska Cupen där man spelade lika mot Örebro (2-2) och vann med hela 5-1 mot GAIS. Dock har inledningen av Division 1-säsongen var tyngre för Örebro-laget. På fem matcher har man skrapat ihop fyra poäng och senast åkte man på en tung 1-0-förlust mot Carlstad United.
– De var topptippade före säsongen men har startat säsongen svagt poängmässigt. De är ett homogent lag och kommer att ta fler poäng vad det lider och vi är inställda på en tuff match givetvis. Serien är så jämn att du måste prestera så nära din maxnivå som möjligt för att vinna matcher och det är det vi fokuserar på. Att alltid förbättra våra prestationer, säger Bergström.

Hur ser truppläget ut?
– Oscar är inte tillgänglig på grund av hjärnskakningen han ådrog sin sist mot Vasalund. Ante har en fotskada, Radek rygg och Petter sitt knä. Sen är det frågetecken kring ett par spelare som vi tar sent beslut om.

Truppen presenteras senare under kvällen här på ufc.wpstagecoach.com.

Matchen visas på BK Forwards play-kanal. Länk hittar du här!
Priset för sändningen är 89 kr och matchen startar klockan 16.00.