Umeå FC plockade en välmeriterade poäng borta mot serieledarna Brommapojkarna förra helgen. Nu väntar ännu en tuff match när Vasalund besöker Umeå på lördagen.
– Vi möter ett bra lag och har full respekt för dom, säger tränare Robert Bergström.

Brommapojkarna åkte ur Superettan förra året och är skyhöga favoriter till att vinna årets division 1 norra. De hade även inlett serien på bästa möjliga sätt då de efter tre omgångar hade nio poäng och full pott. De såg ut att gå mot en fjärde raka seger men Modou Lamin Sillah kvitterade i slutminuterna vilket gjorde att Umeå FC flög hem med en poäng, en stark sådan.
– Jag tycker att vi förtjänade en poäng och det var ett rättvist resultat. Känslan förstärks och blir mer positiv när vi kvitterar i slutminuterna. Det var den bästa prestationen, sett över 90 minuter, som vi har gjort i årets seriespel och någonting att bygga från, säger Bergström.

Umeå FC ligger för närvarande och nosar på toppen med sina sju inspelade poäng på de inledande fyra matcherna.
– Det är en godkänd start sett till poängskörden. I början av en lång serie handlar det om att ta poäng och det har vi gjort.

Nu väntar ännu en tuff uppgift för Umeå FC när serietvåan Vasalund kommer på besök. Ett Vasalund som endast ligger en poäng före Umeå FC i tabellen.
– Vi möter ett bra lag och har full respekt för dom, men vi har en stor tilltro till oss själva också och vi spelar på vår hemmaplan så de måste vara bra om de ska vinna över oss, menar Bergström.

Hur ser truppläget ut?
– ”Mike” (Mikael Wikström) är axelskadad men förhoppningsvis åter inom kort. Petter (Augustsson) har trappat upp sin rehab och börjat träna målvaktsträning, men Radek (Erlich) har tyvärr fått bakslag på sin ryggskada och där är det oklart när han är åter i träning.

Umeå FC – Vasalunds IF
Lördag 14/5, kl. 17.00
Umeå Energi Arena Sol

Truppen presenteras senare under kvällen.

Har du inte möjlighet att se matchen på plats så webbsänder vi matchen via vår play-kanal. Du hittar länken här!