Umeå FC Akademi vann även klubbens andra match i division 4 södra Västerbotten. På klassiska Nordahlsvallen bortabesegrades Hörnefors IF med 5-1 (2-0). – Vi var riktigt bra i 65, 70 minuter, sen blev vi lite slarviga eller ”junioriga” om jag kallar det så, sa Akademitränaren Benjamin Kinnunen.
Efter premiärsegern med 4-1 mot Mary´s Home tog Umeå FC Akademi på söndagskvällen sig an Hörnefors IF på bortaplan.
Detta i en tillställning som till mycket stor del påminde om premiären sett till att det unga akademilaget hade ett markant boll- och spelövertag.
– Vi visste att dom skulle ha och spela mycket boll, sa Hörnefors IF:s spelande tränare Johan ”Bacon” Bergström.
Det var också under inledningen i princip bara spel på Hörnefors defensiva planhalva, men det var när hemmalaget tillfälligt kunnat flytta upp positionerna i planen efter en halvtimme som matchens första mål kom.
Akademins Alexander Kinnunen Nassiri slog från nästan halva planen en mycket hög lyra som närmast kunde liknas vid en satellit.
En boll som hemmalagets målman Robin Strandman backandes inte kunde hindra från att leta sig in i nätmaskorna.
Detta till 1-0 i Umeå FC Akademis favör när vi skrev matchminut 30 och tio minuter senare slog samma Alexander Kinnunen Nassiri in en frispark från vänsterkanten som, efter lite flipperstudsande, slogs in i mål av Haron Yalali till halvtidsställningen 0-2 på anslagstavlan.
– Vi spelade riktigt bra i första halvleken och skulle väl ha kunnat gjort något fler mål också, tyckte Benjamin.
Andra rundans inledning handlade främst om Akademins Mubiru Yahaya som gjorde ett äkta hat tric, tre raka mål, inom loppet av tio minuter innan han en stund senare tyvärr tvingades utgå med ljumskkänning.
Skadad blev även första målskytten Alexander Kinnunen Nassiri.
– Han är för gammal, kommenterade tränaren och brodern Benjamin. Allvarligt talat så var det baksidan, han blir nog inte med på ett tag, men då får någon annan, yngre, chansen istället.
Slutskedet av matchen blev lite tamare eller, för att vara uppriktig, lite sämre.
– Vi blev lite slarvaria och nonchiga och där har vi en hel del att lära. Vi måste bli bättre på att behålla fokus och tålamod oavsett ställningen i matchen, sa Kinnunen.
Hemmalaget Hörnefors IF kom rejält till korta, men ska ha en eloge för att man i alla fall kämpade, slet och försökte i 90 minuter och också fick ett straffmål i slutet av matchen.
Summa summarum 5-1 till Umeå FC Akademi i klubbens andra division 4-match.
– Om vi undantar slutet så gjorde alla en bra match, summerade Benjamin som hade en hel del nya aktörer i spel i denna match i jämförelse med premiären.
Exempelvis saknades Anton Eriksson, Emil Johansson, Carl Björk och Alex Lundgren.
– Men vi har många spelare i truppen och då får andra möjligheten att visa upp sig, sa Akademitränaren vars klubb under lördagen betvingade Boden i U17-serien och därigenom har maximala tre raka segrar i den seriens upptakt.Hörnefors IF – Umeå FC Akademi 1-5 (0-2)
Målen: 0-1 (30) Alexander Kinnunen Nassiri, 0-2 (40) Haron Yalali, 0-3 (47) Mubiru Yahaya, 0-4 (53) Mubiru Yahaya, 0-5 (57) Mubiru Yahaya, 1-5 (86) Petter Lundqvist (straff).
Så spelade Umeå FC Akademi:
Marcus Hällgren
Max Wolf-Watz, Viktor Björk, Marcus Eklund, Oskar Fredriksson
William Schultz, Albin Almqvist, Yoel Embaye, Alexander Kinnunen Nassiri
Aron Jalali, Mubiru Yahaya
Ersättare: Mattias Eriksson, Ville Norrman, Albin Bäckström, Timmy Larvia