Umeå FC-anfallaren Simon Mårtenssons högerfot fick kramas med en ispåse efter derbyt. Den behövdes kylas ner efter hans vackra 2-0. Det var inte bara ispåsen som ville kramas efteråt – hela UFC samlades i en stor tv-puckhög. – Det var ren och spontan glädje, sade Simon Mårtensson.

Förra säsongen vann Simon Mårtensson skytteligan i division I Norra.
Efter tre omgångar ser oddsen goda ut för att den målfarlige Umeå FC-anfallaren skulle kunna åstadkomma något liknande även i år.
– Det är en bättre start än förra säsongen, konstaterar Simon Mårtensson.
Fyra mål på tre matcher är ingenting annat än ett riktigt bra facit för en spelare vars främsta uppgift är att göra mål och glädje lagets supportrar.
Mot Team TG blev det en fullträff och det visade sig att bli helt matchavgörande.
– Jag fick ett inspel in i straffområdet från Ante Petrovic och jag lyckades vända bort deras försvarare. Sedan såg jag att deras målvakt var på väg mot bortre delen av målet varför jag bestämde mig för att skjuta innanför främre stolpen, berättar Simon Mårtensson.
Skottet gick rakt upp i nättaket i främre delen av målet. Team TG:s målvakt, Ahmed Al-Fadli, som annars gjorde många fina ingripanden i matchen, var helt chanslös på Mårtenssons beslutsamma vristskott.
– Det var superskönt att få 2-.0 i det läget. Däremot kändes det jobbigt att Team TG reducerade så tidigt efter vårt 2-0-mål.
I en av de avslutande träningsmatcherna under försäsongen besegrade Umeå FC Team TG med 4-0.
Seriederbyt blev betydligt jämnare och mer dramatiskt än så.
I samband med målet visade Umeå FC upp vilda glädjescener och tydliggjorde hur viktigt att det var att vinna.
– Vi vann och tog tre poäng. Det spelar egentligen ingen roll vilket lag vi möter. Det var skönt att vinna inför så mycket folk på läktarna och visa att vi är bäst i stan, sade Simon Mårtensson som fick behandlas med en ispåse efter att ha fått en smäll på högerfoten men det såg inte ut att vara någon större fara med honom.