Mötet mellan Team TG och Umeå FC var mer än bara ett derbyt. Under den senare delen av matchen låg spelare överallt med enorma krampbesvär – som om de stupat i kriget. – Det är både och det där. Först blir jag glad över att lagkompisarna givit allt för klubbmärket på bröstet, samtidigt lider jag när de har ont, säger målskytten och lagkaptenen Jens Sjöström.
Under första halvlek var det nästan svårt att hålla sig vaken.
Underhållningen skulla utan tvekan kunna värderas till minusränta.
Japp. Så illa var det.
Men i andra halvlek, när Umeå FC-mittfältaren Jens Sjöström nickade till, då vaknade de nära 1 500 åskådarna och började tro på en trevlig valborgsmässoafton.
Nye ytterbacken Felix Adjei visade delar av sitt register när han hittade Jens Sjöströms hjässa med en väl avvägd frispark tidigt in i andra halvlek.
– Vi har många spelare som har bra leverans på fasta situationer, Felix är en av dem och det var bara att sätta dit skallen.
Sjöströms nicktouch inne i straffområdet var precis i sitt utförande  och gick i en båge över TTG-målvakten Ahmed Al-Fadli och in i bortre delen av målet där hemmalaget saknade täckning.
Och nu när hemmalaget Team TG webb-sände matchen passade det alldeles utmärkt med en klassisk tv-puckhög mitt framför ögonen på publiken på solläktaren på Gammliaskogen.
– Det bara blev så. Jag hade svårt att hålla balansen och stå på benen när medspelarna kom för att gratulera, sade en mycket glad Sjöström.
Krampen skördade offer
Annars fick vi sällan se några stora dueller i luften eftersom domaren Jesper Ekwall hade satt en låg toleransnivå.
– I ett derby vill man ju ha dueller och hårda tag. Det blev lite mer av det i andra halvlek, sade Sjöström.
Ena Umeå FC-spelaren efter den andra såg ut att ha svårt att fullfölja matchen på grund av svåra krampkänningar, muskelbristningar eller ljumskkänningar.
Mittbacken Dillan Ismail stred trots olidliga ljumskproblem. Den fysiskt starke och nästan outtröttlige Fredrik Wennebro fick bäras av planen av Umeå FC:s sjukgymnast Sandra Olinder och (!) TTG-målvakten Ahmed Al-Fadli när gästernas playmaker hade kramp upp över öronen.
Och det blev inte heller bättre när Felix Adjei fick lämna planen efter att ha samlat ihop två gula och ett rött i den 88:e minuten.
På flera ställen på planen låg det spelare och önskade att de hade varit någon helt annanstans.
Framför allt var det kramp som skördade sina offer.
Flera av UFC-spelarna önskade att matchen skulle ha varit slut redan efter 75 minuter.
– Jag skulle gissa att det beror på anspänningen. Både fysiskt och mentalt. Det var en viktig match för oss och det satte sig i musklerna. Det är ju både och med det där, säger Umeå FC:s lagkapten.
Och fortsätter:
– Jag blir jag glad och stolt när jag ser medspelarna ge allt för klubbmärket på bröstet men samtidigt känns det jobbigt att se att de har ont, säger Jens Sjöström.
Men 2-1 och tre poäng mot Team TGgjorde inte alls ont den här valborgsmässoaftonen.