Umeå FC kunde noteras för totalt tre mål i segermatchen mot Enskede IK. Två av dessa gjordes av Simon Mårtensson. – Vi kom in helt fel i matchen. Varför vet jag egentligen inte så här kort efter slutsignalen. Det är lite svåranalyserat, säger Simon Mårtensson till ufc.wpstagecoach.com.

Nykomlingen Enskede kom till denna match med tre poäng i bagaget efter sin hemmapremiär och var säkert taggade till tusan och det snabba ledningsmålet gav extra bränsle.

– Vi gjorde en svag första halvlek något som vår tränare (Robert Bergström, reds anm.) pratade om i pausen.

Kvitteringen till 1-1 kom på mål genom straff.
– Jag gick till straffpunken med bra självförtroende men straffar vet man aldrig men denna gick in och det var skönt, säger Mårtensson.

Umeå FC fortsatte med att höja sitt spel som värmde mellan varven och det tyckte även nog de dryga fyrahundra som sökt sig till Umeå Energi Arena denna lördag eftermiddag.

Ledningsmålet till 2-1 kom också från Simon Mårtensson.
– Fick pass med en genomskärare men jag fick inte till avslutet som jag ville med det blev en retur som jag kunde sätta. Hann inte tänka så mycket då det går så fort men roligt att jag lyckades vid det andra tillfället.

Andra reflektioner?
– Enskede var duktiga och en bra nykomling i vår serie. För egen del är vi in princip ett helt nytt lag och det visar på styrka att vi kan komma tillbaka efter underläget i den första halvleken och dagens vinst ger oss självförtroende inför nästa helgs derby mot Team TG.