Självklart var det en lättad hemmatränare i form av Robert Bergström som ufc.wpstagecoach.com fick en chans att ställa mot väggen efter hemmapremiären mot Enskede IK. – Enskede fick ett alldeles för enkelt mål redan i inledning av matchen (6:e minuten, reds. anm.) och vi hamnade direkt i uppförsbacke.

Att det var lite spänt innan match kände nog både spelare och alla funktionärer runt laget av. Konstigt vore det annars.

– Vi har pratat en hel del runt våra förberedelser. Nu förlorade vi första matchen och detta skulle bara vara den andra av totalt 26 matcher som vi ska hinna med innan säsongsavslutningen. Tycker at vi började bra men sedan fick Enskede sitt ledningsmål.
Efter målet gick det att anteckna några farligheter åt bägge hållen men resultatet efter 45 minuters spel var 0-1.

Markerade i pausen
Robert Bergström förklarade att i pausen försökte han psykologiskt men även lite bestämt att laget skulle mentalt starta om matchen och försöka prestera lite mera.

– Det viktigaste var att få igång passningsspelet och jag måste säga med facit i handen att vi kom ut  till den andra halvleken som ett annat lag och med helt andra intentioner, sade Robert Bergström.

– Jag var inte nöjd med vårt spel i den första halvleken och det fick spelarna höra. Nu kunde vi vinna till slut med 3-2 och det var naturligtvis skönt. Nu har vi gjort bort premiärmatchen borta och även hemmapremiären och nu gäller det bara att komma in i serielunken.

Vill du hylla någon spelare lite extra efter de tre poängen?
– Det var kollektivet som bäddade för segern och det är alltid kul att vinna, avslutade en stolt Robert Bergström med att berätta till ufc.wpstagecoach.com.